Egy fajta tofupörköltről már a korábbiakban beszámoltam. Most felspéciztem sült hagymával és sült répával. Hmmm....! Fenséges íze lett. Még színesebbé tettem spenótos nokedlivel. (Erről majd később.)
A recept:
Hozzávalók:
- 3 fej hagyma
- 2 csomag füstölt tofu
- 4 szál sárgarépa
- pár szem fokhagyma
- kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- kevés ételízesítő
- őrölt köménymag
- bors
- kevés olaj
- pár dl víz
- só
Elkészítés:
Az egyik fej hagymát apróra daraboljuk és teflon bevonatú edényben megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt tofukockákat, majd tovább pirítjuk úgy, hogy a tofuk egy része megpiruljon. Közben a megpucolt sárgarépát karikákra vágjuk és egy edényben kevés sós vízben megpároljuk. Amikor megpárolódott érdemes egy kicsit az edényben víz nélkül megsütni, hogy a répakarikák megpiruljanak.
A másik két hagymát félkarikákra vágjuk. A megpirított tofuhoz hozzákeverjük a répát, majd a felvagdosott hagymakarikákat. Kb. 1 evőkanálnyi olajat ezek után adunk hozzá. Átkeverjük. Ételízesítőt, paprikát, őrölt köményt, borsot, fokhagymadarabokat szórunk bele, átkeverjük, majd kb. 3 dl vízzel felöntjük. (Épp, hogy ellepje.)
Kb. 10-15 perc alatt az ízek átjárják egymást és nagyon finom tofupörköltet tálalhatunk.
Én spenótos nokedlivel készítettem el. Maga a tofupörkölt 30 perc alatt kész van. Tehát, ha csak tésztát főzünk hozzá. Mondjuk durumtésztát úgy, ahogy a korábbiakban leírtam, akkor egy gyors, de mégis ízletes ebéd vagy vacsora kerülhet az asztalra.