Hétköznapi gyors vacsora, vagy ebéd - kinek mi. Még a 90 napos diétához is alkalmazható.
Roppant egyszerű az elkészítése, amellett, hogy 30 perc múlva már ehető is.
Könnyű elcsomagolni ételhordóba, hogy a munkahelyre elvigye magával az ember.
A recept:
Hozzávalók:
- 0.5 kg spagetti tészta
- 0.5 kg mexikói zöldségkeverék
- sűrített paradicsomlé
- só
- pizza vagy olaszos fűszerkeverék
- kevés gabonakolbász
Elkészítés:
A tésztát al dentére megfőzzük. (Korábbi bejegyzésemben már részletesebben kifejtettem.)
Közben összeállítjuk a szószt. A mexikói zöldségköretet átöblítjük, majd kevés vízben megpároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a felvágott, vagy felaprított gabonakolbászt. (Én most gombás paradicsomszószt használtam, így a tészta gombával is gazdagodott.)
Egy kevés fűszerkeveréket adunk hozzá, és ha a zöldségek teljesen megpuhultak, a megfőtt, leszűrt tésztával összekeverjük. Persze tálalhatjuk külön a szószt, külön a tésztát. Én inkább összekeverem, mivel gyakran dobozokba rakom és a munkahelyen fogyasztjuk el.
30 percnél kevesebb idő alatt kész is. A kolbásztól igazán ízletes. Egy fél vékony kolbászt morzsoltam bele.
![]() | ![]() |