Párolt lila káposzta
2011. október 15. írta: VegaLife

Párolt lila káposzta

Sokan sokféle módon készítik el a párolt lila káposztát. Receptleírásomnál az egészséges táplálkozást tartom szem előtt:

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb lila káposzta,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • bors vagy borsikafű,
  • őrölt kömény,
  • 2 ek nádcukor vagy méz, esetleg biocsicsóka,
  • egy kevés citromlé,
  • 1 dl víz,
  • 1 ek olivaolaj vagy kókuszzsír

 

Elkészítés:

A felaprított hagymát lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett kezdjük el párolni. Kis idő múlva tegyük hozzá az olajat, vagy a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy az olaj, vagy a zsír ne égjen meg, ne piruljon így a hagyma se. A lényeg, hogy üvegesre párolódjon a hagyma.
Ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, vékonyra reszelt káposztát.
Öntsük fel a vízzel, ízesítsük fűszerekkel (só, bors és őrölt kömény), majd fedő alatt 40-45 percig pároljuk. (Közepes lángon.) Mikor már tapasztaljuk, hogy megpuhult a káposzta, akkor a lábos fedelét vegyül le és főzzük tovább, míg a maradék káposzta lé el nem párolódik.
Legvégül egy fél citrom levével, és mézzel/biocsicsókával ízesítsük ízlés szerint.

A káposzta párolásakor lehet hozzáadni reszelt almát, és/vagy lilahagymát. Ezek még ízletesebbé teszik eme remek étket.

Többek között KOLBÁSZRÉTESHEZ szoktam készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr783305648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása