Gyors zöldbab-főzelék
2012. április 23. írta: VegaLife

Gyors zöldbab-főzelék

Természetesen most medvehagymával tettem egyedivé ezt a hétköznapi ételt.

Hála anyósom áldott kétkezi munkájának a fagyasztó ládánkban még mindig megbújt egy adag sárga hüvelyű zöldbab. Medvehagyma szezon idején kínálkozott az alkalom, hogy készítsek egy villámgyors vacsorát kettőjük társaságával főzelékként.

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab (nekem fagyasztott állapotban volt)
  • víz
  • ételízesítő
  • medvehagyma
  • 1,5 dl növényi tej
  • keményítő
  • piros fűszerpaprika
  • esetleg fokhagyma

 

Elkészítés:

(A fagyasztott zöldbabszemeket szűrőn keresztül átmostam, így biztosítottam azt, hogy az esetleges fagyasztós, hűtős íz tova tűnjön.)

A zöldbabot felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Közepes lángon elkezdjük főzni, és egy kevés ételízesítőt teszünk hozzá. Amikor a zöldség megpuhult a következő habarást végezzük el:

Hideg növényi tejet kb. 1,5 evőkanál keményítővel és egy teás kanál (csapott) fűszerpaprikával csomómentesre keverünk. A zöldbabot lehúzzuk a gázról és a csomómentes lét folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Ekkor még néhány gerezd fokhagymát is tehetünk bele, valamint 5-8 szál apróra vágott medvehagymát. Jól átkeverjük és lassú tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a főzelék be nem sűrűsödik.

Gluténmentes étel, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Nem mellesleg a medvehagyma és a fokhagyma mennyei ízt varázsol ennek a "menza"ételnek.

Ez tényleg 30 perc alatt elkészül. Készíthetünk hozzá fasírtot, főtt, vagy tükörtojást, de az igazat megvallva én minden főzeléket, ahogy a zöldborsó főzeléket, úgy ezt is legjobban magában szeretem.

Nem medvehagyma szezon idején a fagyasztóból is vehetünk elő lefagyasztott medvehagymát, vagy helyettesíthetjük apróra vágott sok sok petrezselyemmel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr624467713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása