VegaLife - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://vegalife.blog.hu/2021/09/15/lecso_telire_vegan_olajmentes/full_commentlist/1#c40913420
Válasz erre: Lecsó télire (vegán, olajmentes)
2021-09-17T06:52:21+02:00
2021-09-17T06:52:21+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2021/09/15/lecso_telire_vegan_olajmentes?full_commentlist=1#c40913386" class="reply_nick_1190424" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40913386 );">@Gyalogrépa</a>: engem sosem zavar a zöldségek héja, magja. Elenyésző a lecsóban ezek mennyisége. Rongyhalmaz semmi esetre sem, különösen ha szép nagy paradicsomból kerül főzésre. (Pl. Ökörszív fajtájú paradicsomból) Ha nem főzzük túl a lecsót, nem is nagyon válik le a héja. De persze akik így kívánják elkészíteni, azoknak jó tanács. A befőző automatáról már hallottam, biztos praktikus dolog azoknak, akik sokat és sokszor használják.
https://vegalife.blog.hu/2021/09/15/lecso_telire_vegan_olajmentes/full_commentlist/1#c40913388
Válasz erre: Lecsó télire (vegán, olajmentes)
2021-09-17T06:26:46+02:00
2021-09-17T06:26:46+02:00
Gyalogrépa
http://blog.hu/user/1190424
Ajánlom figyelmedbe a befőzőautomatákat, amik ugyen sok helyet foglalnak, de befőzésnél precízen lehet vele dolgozni, magára lehet hagyni, és nem kell az üvegeket/fedőket leforrázni. Mehet minden az üvegekbe, aztán a befőzőautomatába. Programot kiválasztom, elindítom, aztán elmegyek otthonról. Nem lesz nyakig pára a konyha, nem fűtöm fel a lakást a nyári melegben, és nincs esély rá, hogy így, vagy úgy,de leforrázzam, vagy megégessem magam.
https://vegalife.blog.hu/2021/09/15/lecso_telire_vegan_olajmentes/full_commentlist/1#c40913386
Válasz erre: Lecsó télire (vegán, olajmentes)
2021-09-17T06:26:33+02:00
2021-09-17T06:26:33+02:00
Gyalogrépa
http://blog.hu/user/1190424
Az időpont telitalálat. Ilyenkor vannak a legjobb paprikák, paradicsomból meg a főzők még éppen jók. Azonban a főzésre szánt paradicsomokat célszerű meghámozni, és legalább nayjából kimagozni. Hő hatására nagyon könnyen ledobják a héjukat. Emiatt egyrészt könnyű forrázás után meghámozni, másrészt újramelegítésnél pont ilyen elánnal veti le magát a héj a gyümölcshúsról és tekeredik rongyhalmazzá a tányér szélén. A magok meg a főzőedény, vagy a tányér alján gyűlnek össze, ami megnehezíti a szaft feltunkolását. Számomra pont ez a szaft a lényege a lecsónak, így a magok többségét is eltávolítom.<br />
A paprika lehet vita tárgya, fehér paprikánál nem nagy gond a héj, de kápiánál olyan vastag, hogy azt is inkább meghámozom, ha teszek bele.
https://vegalife.blog.hu/2021/06/22/csokis_banandzsem/full_commentlist/1#c40740900
Válasz erre: Csokis banándzsem (vegán)
2021-06-23T19:47:25+02:00
2021-06-23T19:47:25+02:00
CasioGitti
http://blog.hu/user/1240567
Egyszerű és jó alap sütemények töltéséhez vagy akár egy finom kalácsra rákenni! Klassz! :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38804254
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-08-13T09:04:42+02:00
2020-08-13T09:04:42+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38687272" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38687272 );">@Attilajukkaja</a>: megneztem! Az egyik aruhazlanc akciosan hirdeti a heten. Sugar snaps van rairva. :) Ami erdekes nev, hiszen nem utal nagyon a borsora, de a snap inkabb utalna arra, ahogy kinyitjuk, kipattintjuk a hejat. :) viszont a cukor reszeben igazad volt. :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688842
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T11:05:58+02:00
2020-07-11T11:05:58+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38688812" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38688812 );">@Attilajukkaja</a>: ugyanigy volt az en gyerekkoromban is. Orulok hogy ilyen helyen nyaraltam. Koszonom a pozitiv visszajelzeseket, kommenteket! Ritkasag a normalis hangnem. :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688812
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T10:58:03+02:00
2020-07-11T10:58:03+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38688744" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38688744 );">@VegaLife</a>: <br />
Egyetértek, nem volt teljesen egyértelmű. Bocsi. Bár, ha megfőzöd a zsenge kukoricát, abból már nem folyik a "tej", csak nyersen. Ma már egyre ritkábban kapok a piacon ennyire zsengét. :o/<br />
Azért írtam, hogy főzni való, mert a kukorica nagy részét nagymamám a tyúkok számára termesztette, aztán volt valamennyi főzni való (emberi fogyasztásra) és egy kevés pattogatni való is. Ő nevezte így: főzni való. <br />
A zöldborsóról még az jut eszembe, hogy soha nem jutott volna eszembe karalábés zöldborsó főzeléket készíteni, de tavasszal megcsináltam, és nagyon finom lett. A te recepted alapján!
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688744
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T10:33:47+02:00
2020-07-11T10:33:47+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38688728" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38688728 );">@Attilajukkaja</a>: nem volt teljesen egyertelmu hogy nyersen etted azt is, bar ujra olvasva inkabb az. Felnottkorban is erdemes nyersen enni amig lehet. :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688728
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T10:30:08+02:00
2020-07-11T10:30:08+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38688652" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38688652 );">@VegaLife</a>: <br />
Éppen előbb írtam, hogy azt IS mennyire szerettem eszegetni. Nagymamám egyáltalán nem bánta, hogy dézsmálom a kertjét. :o)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688652
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T09:49:52+02:00
2020-07-11T09:49:52+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38688602" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38688602 );">@Attilajukkaja</a>: Hasonlo emlekeim vannak nekem is. Egyszer probald ki a zsenge aproszemu kukoricat fozes nelkul, ha meg nem probaltad! :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38688602
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-11T09:48:19+02:00
2020-07-11T09:48:19+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Köszönöm! :o)<br />
Hát igen, a piacon, ha fel is van iratozva nálunk, az nem mindig pontos. A fenti belinkelt cikkben is írják, hogy néha cukorborsónak nevezik a sima zöldborsót is azt jelezve, hogy édes, zsenge borsóról van szó. Az angol kofák talán jobban tudják a különbséget. De nem is az elnevezés a lényeg, hanem, hogy ez a lapos cukorborsó soha nem fog nagy szemeket növeszteni, ilyen marad. A távol-keletiek szerintem azért szeretik, mert pálcikával is könnyű megfogni, és finom roppanósra készítik.<br />
Nagymamám kertjében gyerekként amúgy én is rájártam a zöldborsóra, mert imádtam a friss zsenge szemeket nyersen. Meg a főzni való kukoricát is, amikor még olyan, hogy ha ráharapsz, folyik belőle a "tej". Szép emlékek. :o)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38687282
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-10T19:06:02+02:00
2020-07-10T19:06:02+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38687272" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38687272 );">@Attilajukkaja</a>: piacon kosarban adjak nem feliratozva :) de ha boltban latom, megnezem. :) Minden esetre erdekes amit irtal! :)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38687272
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-10T19:04:38+02:00
2020-07-10T19:04:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Majd legközelebb nézd meg, mi van a borsóra írva: green pea vagy sugar pea.
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38687208
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-10T18:43:38+02:00
2020-07-10T18:43:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38687132" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38687132 );">@VegaLife</a>: <br />
"Ha a cukorborsó megnövekszik, zöldborsó lesz belöle, nem?"<br />
Nem! :o) A valódi cukorborsó magjai soha nem nőnek meg. Az egy másik fajta zöldborsó. Ha már jól érett nagy szemek vannak benne, az a klasszikus zöldborsó, nem az, ami a képeden is látható. Aki szokott kínait, vietnámi vagy thai kajákat készíteni, az szerintem tudja a különbséget. És igen, én is nagyon szeretem. :o)
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38687132
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-10T18:20:27+02:00
2020-07-10T18:20:27+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan?full_commentlist=1#c38686994" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38686994 );">@Attilajukkaja</a>: zöldborsó-cukorborsó, a cikk szerint 2 külön fajta. Ha a cukorborsó megnövekszik, zöldborsó lesz belöle, nem? :) <br />
Itt, Angliában úgy is árulják kis csomagokban, hogy jól érett nagy szemek vannak benne. Az is cukorborsó lenne?<br />
Lényegében igaz, hogy föként a keleti konyha használja. Most már én is. Salátába, fött ételbe is finom. :) A cikket köszönöm, biztos kevesen tudnak róla.
https://vegalife.blog.hu/2020/07/10/zoldborso_angolosan/full_commentlist/1#c38686994
Válasz erre: Zöldborsó angolosan
2020-07-10T18:13:38+02:00
2020-07-10T18:13:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Ez nem cukorborsó, amit gyakran használnak a távol-keleti konyhákban?<br />
<a rel="nofollow" href="https://sobors.hu/gasztro/mi-a-kulonbseg-zoldborso-cukorborso/">sobors.hu/gasztro/mi-a-kulonbseg-zoldborso-cukorborso/</a>
https://vegalife.blog.hu/2019/09/29/avokados_cukkini-_teszta/full_commentlist/1#c37703094
Válasz erre: Avokádós cukkini-"tészta"
2019-10-05T06:29:18+02:00
2019-10-05T06:29:18+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2019/09/29/avokados_cukkini-_teszta?full_commentlist=1#c37692494" class="reply_nick_674611" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37692494 );">@SOIL</a>: igen. A cukkini nyersen a legjobb. Sokszor saláta is készíthetö belöle. Használható úgy mint az uborka. Ehhez a recepthez mindenképp nyersen a cukkinit és avokádót is.
https://vegalife.blog.hu/2019/09/29/avokados_cukkini-_teszta/full_commentlist/1#c37692494
Válasz erre: Avokádós cukkini-"tészta"
2019-10-05T06:26:07+02:00
2019-10-05T06:26:07+02:00
SOIL
http://blog.hu/user/674611
A cukkinit csak így lazán nyersen kell hozzátenni?
https://vegalife.blog.hu/2019/04/08/becsi_turos_palacsinta_vegan/full_commentlist/1#c37275576
Válasz erre: Bécsi túrós palacsinta (vegán)
2019-06-04T16:36:38+02:00
2019-06-04T16:36:38+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Hm ez nagyon fincsi volt. Igaz hogy eleinte nem ertetem hogy lisztbol zabpehelybol es vizbol hogy lesz palacsinta de remekul sikerult. Es a kremturo is jol sikerult, igaz en 2 citrom levet is beletetem (mi jo citromosan szeretjuk).<br />
:) koszonom a receptet.
https://vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve/full_commentlist/1#c37255798
Válasz erre: Zabital házilag készítve
2019-05-30T14:41:31+02:00
2019-05-30T14:41:31+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Egyszeru volt elkesziteni,taplalo es egeszseges. Gofri suteshez is ezt hasznaltam. :)
https://vegalife.blog.hu/2017/05/15/banankenyer_aszalt_gyumolcsokkel/full_commentlist/1#c37255830
Válasz erre: Banánkenyér aszalt gyümölcsökkel
2019-05-30T14:41:14+02:00
2019-05-30T14:41:14+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Mindenkinek nagyon izlet. :) Gyorsan elkeszult. Egy bogre novenyi tej,egy szelet banankenyer,hmm. Finom volt.
https://vegalife.blog.hu/2011/10/19/kukorica_pastetom/full_commentlist/1#c37052140
Válasz erre: Kukorica pástétom
2019-04-12T20:07:31+02:00
2019-04-12T20:07:31+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2011/10/19/kukorica_pastetom?full_commentlist=1#c37052058" class="reply_nick_1399317" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37052058 );">@Zoltán Balázs.</a>: Az egyik kedvenc pastetomom. Jo regi recept a blogon. Mar en is keszitettem fokhagymaval, maskor pedig medvehagymaval azzal is nagyon finom! Szivbol orulok, hogy elvezetes pastetomot tudtal kesziteni a receptem altal! :)
https://vegalife.blog.hu/2011/10/19/kukorica_pastetom/full_commentlist/1#c37052058
Válasz erre: Kukorica pástétom
2019-04-12T20:05:10+02:00
2019-04-12T20:05:10+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Reggelente keves idom van ezert valami gyors es egyszeruen elkeszitheto etelt kerestem. Mi lehet egyszerubb mint megkeni egy szelet kenyeret? :) Az elkeszitese is gyorsan ment. En anyit valtoztatam rajta hogy hagyma helyet fokhagymat hasznaltam. (nem szeretem a hagymat.) Nagyon finom lett. Meg sosem probaltam ilyen pastetomot kesziteni de nem bantam meg. Nagyon szepen kenheto lett. <br />
Koszonom a receptet. :)
https://vegalife.blog.hu/2014/11/01/dios-lenmagos_toast_kenyer/full_commentlist/1#c37052126
Válasz erre: Diós-lenmagos toast kenyér
2019-04-12T20:03:00+02:00
2019-04-12T20:03:00+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2014/11/01/dios-lenmagos_toast_kenyer?full_commentlist=1#c37052016" class="reply_nick_1399317" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37052016 );">@Zoltán Balázs.</a>: Orom olvasni, hogy jol bevalt a recept es finom kenyeret tudtal sutni altala! :)
https://vegalife.blog.hu/2014/11/01/dios-lenmagos_toast_kenyer/full_commentlist/1#c37052016
Válasz erre: Diós-lenmagos toast kenyér
2019-04-12T19:39:22+02:00
2019-04-12T19:39:22+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Nagyon finom lett. En a kenyersutobe csinaltam. Az alapanyagokat beletetem,es par ora mulva kesz is volt a finom ropogos kenyer. :) Nagyon egyszeru volt. Mintha sima kenyeret csinaltam volna,csak ez egeseges is. Nekem nem volt ithon friss eleszto ezert szarazat hasznaltam de azal is szep nagyra not. :)
https://vegalife.blog.hu/2012/05/09/az_a_bizonyos_gofri_waffel/full_commentlist/1#c37051996
Válasz erre: az a bizonyos GOFRI (waffel)
2019-04-12T19:32:14+02:00
2019-04-12T19:32:14+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2012/05/09/az_a_bizonyos_gofri_waffel?full_commentlist=1#c37051962" class="reply_nick_1399317" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37051962 );">@Zoltán Balázs.</a>: Orulok a sikerednek! Kiralyi, fenseges reggeliben lehetett reszed! :)
https://vegalife.blog.hu/2012/05/09/az_a_bizonyos_gofri_waffel/full_commentlist/1#c37051962
Válasz erre: az a bizonyos GOFRI (waffel)
2019-04-12T19:28:51+02:00
2019-04-12T19:28:51+02:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Mar parszor probalkoztam a vegan gofrival,de nem igazan sikerultek. De ez nagyon finomra sikerult. Kivul ropogos belul jo puha. Es laktato is. A szilvalekvaral jo taplalo reggeli volt. Delig meg sem eheztem. :) Az elkeszitese nagyon egyszeru es gyors volt. :)
https://vegalife.blog.hu/2017/08/12/tofu_korozott/full_commentlist/1#c36594934
Válasz erre: Tofu kőrözött
2019-01-28T16:05:02+01:00
2019-01-28T16:05:02+01:00
Jutuska52
http://blog.hu/user/754791
Én egy kis mustárt és "vajat" is tettem bele. Isteni lett.
https://vegalife.blog.hu/2018/12/18/csoben_sult_csicsoka_373/full_commentlist/1#c36346592
Válasz erre: Csőben sült csicsóka (vegán)
2018-12-19T11:58:24+01:00
2018-12-19T11:58:24+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2018/12/18/csoben_sult_csicsoka_373?full_commentlist=1#c36345698" class="reply_nick_1119062" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36345698 );">@szivárványszagú csótány</a>: Szia! Megpróbálhatod csak kukorica liszttel. Másik opció a csicseriborsó liszt lenne. Megadják a sárgás színt és helyettesítik a tojást. Másik dolog amit kipróbálhatsz a zabliszt. Ha zab vagy kukorica liszttel próbálod, egy csipetnyi kurkuma szép sárga színt ad neki. Sok sikert hozzá!
https://vegalife.blog.hu/2018/12/18/csoben_sult_csicsoka_373/full_commentlist/1#c36345698
Válasz erre: Csőben sült csicsóka (vegán)
2018-12-19T11:54:11+01:00
2018-12-19T11:54:11+01:00
szivárványszagú csótány
http://blog.hu/user/1119062
Szia! A sárgaborsó lisztet mivel lehet helyettesíteni? Készülhet sima fehér vagy akár kukoricaliszttel?<br />
Köszi!
https://vegalife.blog.hu/2018/12/12/karacsonyi_kalacs-muffin/full_commentlist/1#c36338044
Válasz erre: Karácsonyi kalács-muffin
2018-12-18T09:27:52+01:00
2018-12-18T09:27:52+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2018/12/12/karacsonyi_kalacs-muffin?full_commentlist=1#c36316672" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36316672 );">@Krutzifix</a>: köszi a figyelmességed! Javítottam is.
https://vegalife.blog.hu/2018/12/12/karacsonyi_kalacs-muffin/full_commentlist/1#c36316672
Válasz erre: Karácsonyi kalács-muffin
2018-12-18T09:26:22+01:00
2018-12-18T09:26:22+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Jól látom, hogy a hozzávalók között nem látom az élesztő mennyiségét? Mondjuk 25 gramm? Avagy egy zacskónyi porélesztő? (Ennyi fél kg liszthez elegendő általában.)
https://vegalife.blog.hu/2018/11/12/kokuszos_bananos_nyers_kuglof/full_commentlist/1#c36125897
Válasz erre: Kókuszos banános nyers kuglóf
2018-11-14T07:53:43+01:00
2018-11-14T07:53:43+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="https://vegalife.blog.hu/2018/11/12/kokuszos_bananos_nyers_kuglof?full_commentlist=1#c36124277" class="reply_nick_1399317" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36124277 );">@Zoltán Balázs.</a>: Orulok hogy kiprobaltad es tetszett. Sok sikert a kovetkezo probalkozashoz is! :)
https://vegalife.blog.hu/2018/11/12/kokuszos_bananos_nyers_kuglof/full_commentlist/1#c36124277
Válasz erre: Kókuszos banános nyers kuglóf
2018-11-13T22:18:50+01:00
2018-11-13T22:18:50+01:00
Zoltán Balázs.
http://blog.hu/user/1399317
Ma delutan volt par szabad percem,es gondoltam elkeszimem a sutemenyt amit a kirandulason kostoltam meg eloszor es nagyon izlet.A mogyoros-mazsolas alap kicsit vastagabb de a masodik kremhez mar nem volt tobb kokuszom ezert azok kicsit veknyabbak lettek. <br />
Az allaga szerintem jo lett de talan meg egy picit lehetne kemenyebb. Egy nagy pupos kanal utifumaghejat tetem 1-1 kremhez. A mogyorot kellett volna picit kremesebbre daraljam de majd legkozelebb.A mogyoro picit sos volt ezert van egy kicsi edes-sos ize de nekem ez nagyon tetszik.Elsore szerintem egesz jol sikerult.Majd a masodiknal javitok par dolgon. A felesegemnek is nagyon izlet. Koszonom a receptet.
https://vegalife.blog.hu/2012/08/12/diotej_keszitese_hazilag/full_commentlist/1#c35776551
Válasz erre: Diótej (készítése házilag)
2018-09-04T18:56:01+02:00
2018-09-04T18:56:01+02:00
alcedoatthis
http://blog.hu/user/838247
Köszi a receptet, kipróbáltam! Egyelőre még csak kávéhoz kóstoltam, egész jól passzol hozzá az íze, de azért markánsan diós. Kipróbálom majd műzlihez is :)!
https://vegalife.blog.hu/2017/08/12/tofu_korozott/full_commentlist/1#c35227326
Válasz erre: Tofu kőrözött
2018-08-05T22:35:50+02:00
2018-08-05T22:35:50+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Kipróbáltuk, jelentem nagyon finom lett, köszönöm a tippet. <br />
Eddig valahogy leragadtam a nyers füstölt tofunál meg néha kisütöttem, de látom,h elég széleskörű a felhasználása! :)<br />
<br />
Aldiban szokott lenni mindig akciós tofu egyébként<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-17-05-2018/">www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-17-05-2018/</a>
https://vegalife.blog.hu/2018/03/17/vegan_zserbo/full_commentlist/1#c34822914
Válasz erre: Vegán zserbó
2018-03-18T10:42:41+01:00
2018-03-18T10:42:41+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2018/03/17/vegan_zserbo?full_commentlist=1#c34822656" class="reply_nick_647466" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34822656 );">@protézisesh</a>: Utana neztel mar, hogy egy magyar cukrasz vagy haziasszony hogyan kesziti a zserbot? Mit hasznal hozza? A receptekben szeles a paletta: Akar tej, cukor, vaj, tejfol, tojas/sargaja, a csokimazhoz pedig akar tejszin is a vaj mellett. <br />
<br />
Nezted mar a boltok hutoiben levo margarinok osszetevojet? Egy vegannak bizony at kell neznie, hogy nincs-e benne tejszarmazek. Egyes veganok lelkiismereti meggyozodesbol probalnak minel kevesebbet artani az allatoknak, masok, akik szinten vegan taplalkozast folytatnak, egyszeruen etelallergia miatt kenyszerulnek szamuzni az allati eredetu taplalekot tartalmazo osszetevoket. Harmadreszt pedig vannak veganok, akik az allati eredetu etelek egeszsegtelen volta miatt mellozik oket. <br />
<br />
Tudom, hogy se a margarin, se a vaj nem egeszseges. En meglehetosen ritkan is hasznalom a margarint, ha atnezed a receptjeimet, ezt te is meglathatod. Ezt a sutemenyt viszont nem mertem kokuszolajjal kiprobalni. Masreszt vannak veganok, akiknek a haztartasaban meg ott van napi hasznalatban a margarin, mivel meg a vajas allaghoz es izhez ragaszkodnak annyira, hogy gyakrabban hasznaljak. Szamukra is jol jon ez a recept. <br />
<br />
Mindezek mellett pedig megemlithetnem akar azt is, hogy a feher kristalycukor sem feltetlen vegan, egy lelkiismereti okbol vegan ember szamara kulonosen. De ennek te is utana nezhetsz, ha valoban az erdekel, hogy egy zserboban mi allati lehet?
https://vegalife.blog.hu/2018/03/17/vegan_zserbo/full_commentlist/1#c34822656
Válasz erre: Vegán zserbó
2018-03-18T10:17:17+01:00
2018-03-18T10:17:17+01:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
Gondolkoztam erősen, hogy mi állati lehet egy lisztből, cukorból, barackból, dióból és kakaóból készülő süteményben...<br />
<br />
Meg mi az a margarin, ami NEM vegán? Ha tudnád, hogy a margarint növényolajból csinálják kémikusok, csúnya vegyi üzemekben, lehet, hogy inkább vajjal készítenéd...
https://vegalife.blog.hu/2012/06/14/zoldseggel_toltott_kolesfasirt_vegan/full_commentlist/1#c34760982
Válasz erre: Zöldséggel töltött kölesfasírt (vegán)
2018-03-08T07:13:17+01:00
2018-03-08T07:13:17+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2012/06/14/zoldseggel_toltott_kolesfasirt_vegan?full_commentlist=1#c34760832" class="reply_nick_1309887" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34760832 );">@Kőrösi Csilla És Ferenc</a>: En szeretem a koriandert. Peldaul korianderes citromos fott rizst nagyon szeretem. A koriander zold levelet hasznalom, nem a magjat. Ha megis van etel, amibe a magja kerul, csakis orolve (kiveve ha savanyusagrol van szo). Ha nem kedveljuk az izet, petrezselyem levellel is keszitheto. Orulok a visszajelzesnek.
https://vegalife.blog.hu/2012/06/14/zoldseggel_toltott_kolesfasirt_vegan/full_commentlist/1#c34760832
Válasz erre: Zöldséggel töltött kölesfasírt (vegán)
2018-03-08T06:59:13+01:00
2018-03-08T06:59:13+01:00
Kőrösi Csilla És Ferenc
http://blog.hu/user/1309887
<a href="http://vegalife.blog.hu/2012/06/14/zoldseggel_toltott_kolesfasirt_vegan?full_commentlist=1#c34218763" class="reply_nick_1309887" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34218763 );">@Kőrösi Csilla És Ferenc</a>: Én kiprobàltam.Nekünk a koriander miatt nem ízlett lehet hogy ha màsmijen fűszerek lenne fűszerezve finomabb lenne
https://vegalife.blog.hu/2018/02/04/brokkoligolyok_kokuszbundaban/full_commentlist/1#c34697326
Válasz erre: Brokkoligolyók kókuszbundában
2018-02-25T17:58:31+01:00
2018-02-25T17:58:31+01:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Finom lett, megcsináltam. Lehet érdekes mix, de raktam rá Sriracha chili szószt, mindenre teszek. Eléggé feldobta így, de kb 30 perc alatt készen voltam vele. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/">www.ujsagomat.hu/penny-market/</a>
https://vegalife.blog.hu/2013/01/16/ujevi_lencsegolyok_vegan_glutenmentes/full_commentlist/1#c34665866
Válasz erre: Újévi lencsegolyók (vegán, gluténmentes)
2018-02-20T20:08:14+01:00
2018-02-20T20:08:14+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2013/01/16/ujevi_lencsegolyok_vegan_glutenmentes?full_commentlist=1#c34662754" class="reply_nick_1335208" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34662754 );">@Kissné Papp Ildikó</a>: Orulok, hogy kirpobalod. Remelem, jol sikerul. Itt egy link a lolo salatarol: <a rel="nofollow" href="http://vitaminszalon.hu/zoldseg/termekbemutatas/lolo-salata-zold">vitaminszalon.hu/zoldseg/termekbemutatas/lolo-salata-zold</a>
https://vegalife.blog.hu/2013/01/16/ujevi_lencsegolyok_vegan_glutenmentes/full_commentlist/1#c34662754
Válasz erre: Újévi lencsegolyók (vegán, gluténmentes)
2018-02-20T20:06:32+01:00
2018-02-20T20:06:32+01:00
Kissné Papp Ildikó
http://blog.hu/user/1335208
Szia! Milyen a Lolo salāta?
https://vegalife.blog.hu/2013/01/16/ujevi_lencsegolyok_vegan_glutenmentes/full_commentlist/1#c34662722
Válasz erre: Újévi lencsegolyók (vegán, gluténmentes)
2018-02-20T20:06:17+01:00
2018-02-20T20:06:17+01:00
Kissné Papp Ildikó
http://blog.hu/user/1335208
Most kēszìtem!
https://vegalife.blog.hu/2012/08/06/szojafasirt_vegan/full_commentlist/1#c34412219
Válasz erre: Szójafasírt (vegán)
2018-01-06T20:40:41+01:00
2018-01-06T20:40:41+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2012/08/06/szojafasirt_vegan?full_commentlist=1#c34409127" class="reply_nick_74251" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34409127 );">@atomjani</a>: Igen, viszont akkor olajat vagy kokuszzsirt tennek ala es forro olajban/kokuszzsirban sutnem ki. Ha lehet, nem sokban, csak annyira, hogy ne egjen es ragadjon oda.
https://vegalife.blog.hu/2012/08/06/szojafasirt_vegan/full_commentlist/1#c34409127
Válasz erre: Szójafasírt (vegán)
2018-01-06T20:39:31+01:00
2018-01-06T20:39:31+01:00
atomjani
http://blog.hu/user/74251
És ha nincs sütő, akkor gázon is jó serpenyőben fedéllel?
https://vegalife.blog.hu/2016/07/14/bananos_zabpalacsinta_vegan/full_commentlist/1#c34364895
Válasz erre: Banános zabpalacsinta (vegán)
2017-12-28T14:46:48+01:00
2017-12-28T14:46:48+01:00
Barta Anett
http://blog.hu/user/1068824
Majdnem minden nap eszem :) Annyi még, hogy lehet bele reszelni almát, tényleg mennyei az eredmény!
https://vegalife.blog.hu/2017/12/22/sushi_quinoaval/full_commentlist/1#c34347301
Válasz erre: Sushi quinoaval
2017-12-23T17:46:58+01:00
2017-12-23T17:46:58+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/12/22/sushi_quinoaval?full_commentlist=1#c34347127" class="reply_nick_225261" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34347127 );">@Étteremkritikus</a>: Igen, elso probalkozas volt. :)<br />
A rizsecetrol mar hallottam, eszben tartom, ha rizzsel keszitenem. Koszi!
https://vegalife.blog.hu/2017/12/22/sushi_quinoaval/full_commentlist/1#c34347127
Válasz erre: Sushi quinoaval
2017-12-23T17:44:41+01:00
2017-12-23T17:44:41+01:00
Étteremkritikus
http://blog.hu/user/225261
Első próbálkozás volt és ennyire jól fotózható lett az eredmény?<br />
<br />
Pesten idén a quinoa volt a legdivatosabb étel a sushifutároknál.<br />
<br />
Ha igazi sushit csinálsz, akkor érdemes a rizshez egy kevés rizsecetet adni.
https://vegalife.blog.hu/2014/04/15/koleskoch_glutenmentes_vegan/full_commentlist/1#c34228487
Válasz erre: Köleskoch (gluténmentes, vegán)
2017-12-02T02:08:49+01:00
2017-12-02T02:08:49+01:00
Era G. Varga
http://blog.hu/user/976341
Kölesből a legfinomabb! :) <3
https://vegalife.blog.hu/2012/06/14/zoldseggel_toltott_kolesfasirt_vegan/full_commentlist/1#c34218763
Válasz erre: Zöldséggel töltött kölesfasírt (vegán)
2017-11-30T16:12:22+01:00
2017-11-30T16:12:22+01:00
Kőrösi Csilla És Ferenc
http://blog.hu/user/1309887
Nagyon jól néz ki .Kiprobálom remélem kellemes meglepetésbe lesz részem
https://vegalife.blog.hu/2012/03/13/ha_nem_akarsz_cukorbeteg_lenni_etkezz_ugy_mint_egy_cukorbeteg/full_commentlist/1#c34036316
Válasz erre: "Ha nem akarsz cukorbeteg lenni, étkezz úgy, mint egy cukorbeteg."
2017-10-29T19:02:25+01:00
2017-10-29T19:02:25+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2012/03/13/ha_nem_akarsz_cukorbeteg_lenni_etkezz_ugy_mint_egy_cukorbeteg?full_commentlist=1#c34029568" class="reply_nick_441145" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34029568 );">@hidroponi</a>: köszönöm az értékes videót! :)
https://vegalife.blog.hu/2012/03/13/ha_nem_akarsz_cukorbeteg_lenni_etkezz_ugy_mint_egy_cukorbeteg/full_commentlist/1#c34029568
Válasz erre: "Ha nem akarsz cukorbeteg lenni, étkezz úgy, mint egy cukorbeteg."
2017-10-29T18:58:01+01:00
2017-10-29T18:58:01+01:00
hidroponi
http://blog.hu/user/441145
<a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=YyXIqrnSauw">www.youtube.com/watch?v=YyXIqrnSauw</a>
https://vegalife.blog.hu/2017/08/12/tofu_korozott/full_commentlist/1#c34015702
Válasz erre: Tofu kőrözött
2017-10-26T08:54:05+02:00
2017-10-26T08:54:05+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/08/12/tofu_korozott?full_commentlist=1#c33979766" class="reply_nick_1296032" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33979766 );">@Zilusch</a>: Örülök, hogy nem csak neked, hanem a szkeptikus családodnak is ízlett! :) Remélem, még sok kellemes ízélményben lesz részed/részetek receptjeim kipróbálása során!
https://vegalife.blog.hu/2017/08/12/tofu_korozott/full_commentlist/1#c33979766
Válasz erre: Tofu kőrözött
2017-10-23T20:44:01+02:00
2017-10-23T20:44:01+02:00
Zilusch
http://blog.hu/user/1296032
Szia!<br />
<br />
Tegnap találtam rá a blogodra, ez már eleve egy jó hír. :) Aztán megláttam a Tofu kőrözöttet, és mivel minden volt odahaza, kis eltérésekkel ugyan, de elkészítettem és jelentem: nagyon nagyon finom.<br />
<br />
Meglepő módon mindenkinek ízlett, pedig szkeptikus a család. :)<br />
<br />
Üdvözlettel:<br />
<br />
Zilusch
https://vegalife.blog.hu/2014/01/27/rakott_gyalult_tok/full_commentlist/1#c33896611
Válasz erre: Rakott gyalult tök
2017-10-05T19:22:18+02:00
2017-10-05T19:22:18+02:00
Széles Ágnes
http://blog.hu/user/1146040
Nyáron többször készítettem rakott cukkinit, rizzsel, darált hússal,sajttal megszórva. Most megpróbálkozom ugyanezzel, csak gyalult tökkel. A gyalult cukkinit nyáron nem pároltam meg, ahogy kijött a reszelőből, már raktam is a sütőpapírral bélelt tepsibe, rétegezve. Előtte a rizst és a darált húst is puhára pároltam, így egyszerre került bele a tepsibe, nem ázott el a papír.
https://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja/full_commentlist/1#c33186095
Válasz erre: Fogyózók zabkásája
2017-06-06T22:55:17+02:00
2017-06-06T22:55:17+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja?full_commentlist=1#c33186049" class="reply_nick_215271" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33186049 );">@reunalla</a>: Kérdés, mekkora bögre és hány adag/hány emberre készül. :) Instant? Nincs benne más csak zabpehely?
https://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja/full_commentlist/1#c33186049
Válasz erre: Fogyózók zabkásája
2017-06-06T22:52:31+02:00
2017-06-06T22:52:31+02:00
reunalla
http://blog.hu/user/215271
Instant zabkása-30 másodperc alatt megvan. <br />
Amúgy, én rengeteget zabálok, de egy bögrényi zabpehely az nagyon sok kaja. 1 adag az 30-50 g nyers pehely
https://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja/full_commentlist/1#c33184911
Válasz erre: Fogyózók zabkásája
2017-06-06T19:29:51+02:00
2017-06-06T19:29:51+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja?full_commentlist=1#c33180749" class="reply_nick_856840" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33180749 );">@zuhanorepulesss</a>: vízforralód van? :) Azzal is gyorsan elkészül. Leggyakrabban abban forralom fel a vizet és öntöm rá. Gyorsan magába szívja és már meg is puhul, jöhet rá a gyümölcs és a magok. :)
https://vegalife.blog.hu/2017/06/05/fogyozok_zabkasaja/full_commentlist/1#c33180749
Válasz erre: Fogyózók zabkásája
2017-06-06T19:26:56+02:00
2017-06-06T19:26:56+02:00
zuhanorepulesss
http://blog.hu/user/856840
Tudom, rettentő káros, de aki nem akar várni vele, vízben/tejben állva dobja be a mikróba, nekem 4 perc alatt elkészül. Persze a gyümölcsök, egyb nélkül, azt érdemes utólag rá vagy belekeverni ilyenkor.
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32833207
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-12T21:08:24+02:00
2017-04-12T21:08:24+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32830521" class="reply_nick_423869" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32830521 );">@ymel</a>: Aminek nagyon vekony volt a tesztaja, a szele ropogos volt, ha rogton sutes utan ettuk. Volt olyan, aminek ereztem, enyhen ropogos a szele, de megpuhult kesobb. Orulok, hogy inspiralo volt a poszt. :)
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32830521
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-12T16:05:17+02:00
2017-04-12T16:05:17+02:00
ymel
http://blog.hu/user/423869
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32823583" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32823583 );">@VegaLife</a>: igen, koszi a posztot! Ha nem is ugyanugy keszitettem, az inspiracio toled jott! Kerdesem: a tied vajon crispy lesz-e? Nem igazan ropogosra gondolok, csak olyan szajban 'harsogosra'.
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32823583
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-11T18:53:09+02:00
2017-04-11T18:53:09+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32820355" class="reply_nick_423869" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32820355 );">@ymel</a>: Remek, remelem izlett. :)
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32820355
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-11T18:52:25+02:00
2017-04-11T18:52:25+02:00
ymel
http://blog.hu/user/423869
koszi, mar keszul is. nem tettem bele semmi tejet, szoval csak zabpehely meg banan. Most sul, az illat remek, meglatjuk, milyen lesz.
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32810263
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-09T22:06:07+02:00
2017-04-09T22:06:07+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32808449" class="reply_nick_423869" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32808449 );">@ymel</a>: Megha a sutes magas hofokon is tortenik, ugy gondolom, egeszseges, mert nincs benne feher liszt, feher cukor, se tojas, nem bo olajban sult ki.<br />
A novenyi tej lehet szojatej, mandula- vagy kokusztej, vagy akar zabtej. Persze ezeket hivhatjuk italoknak is, mint zabital, mandulaital. Erre is talalsz receptet, ha nem boltban szeretned megvenni: <a rel="nofollow" href="http://vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve">vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve</a>
https://vegalife.blog.hu/2017/04/08/zabpalacsinta_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32808449
Válasz erre: Zabpalacsinta sütőben sütve
2017-04-09T21:59:10+02:00
2017-04-09T21:59:10+02:00
ymel
http://blog.hu/user/423869
nekem tetszene, de hogy a manoba lehet ez egeszseges, amikor a sutes .gondolom, 150 fok felett tortenik?<br />
Masik, mi az a novenyi tej? Kutyatej?
https://vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve/full_commentlist/1#c31731593
Válasz erre: Zabital házilag készítve
2016-11-15T19:24:56+01:00
2016-11-15T19:24:56+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve?full_commentlist=1#c31731483" class="reply_nick_1006490" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31731483 );">@Köldök_szösz</a>: Igen, jól jöhet rá. Viszont egészséges bélmüködésnél nem hajt meg. Szorulásnál segíthet. Viszont ha szorulás van, akkor almával is lehet egy jó kis almás zabtejet készíteni. Még jobb a hatás.
https://vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve/full_commentlist/1#c31731483
Válasz erre: Zabital házilag készítve
2016-11-15T19:20:55+01:00
2016-11-15T19:20:55+01:00
Köldök_szösz
http://blog.hu/user/1006490
Gondolom ez jó rostos, székrekedésre jól jöhet.
https://vegalife.blog.hu/2011/11/27/gyomberes_limonade_1/full_commentlist/1#c31314079
Válasz erre: Gyömbéres limonádé
2016-09-24T21:28:19+02:00
2016-09-24T21:28:19+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2011/11/27/gyomberes_limonade_1?full_commentlist=1#c31313311" class="reply_nick_1171485" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31313311 );">@Jánosné Miskolczi</a>: Egészségedre váljon! :)
https://vegalife.blog.hu/2011/11/27/gyomberes_limonade_1/full_commentlist/1#c31313311
Válasz erre: Gyömbéres limonádé
2016-09-24T21:24:21+02:00
2016-09-24T21:24:21+02:00
Jánosné Miskolczi
http://blog.hu/user/1171485
Nagyon finomnak tűnik, elkészítem! Köszönöm. :-)
https://vegalife.blog.hu/2012/10/31/chiliszosz_csipos_paprikakrem_hazilag/full_commentlist/1#c31203843
Válasz erre: Chiliszósz, csípős paprikakrém házilag
2016-09-14T10:26:41+02:00
2016-09-14T10:26:41+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2012/10/31/chiliszosz_csipos_paprikakrem_hazilag?full_commentlist=1#c31190585" class="reply_nick_1165921" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31190585 );">@Bori Makaró</a>: Kb 12 dkg, mert nem akartam, hogy erősen sós legyen, inkább csak tartósítás miatt tettem bele. De akik a bolti ízeket szeretnék követni, azoknak 15 dkg-t, vagy még többet ajánlok. 15-20 dkg.
https://vegalife.blog.hu/2012/10/31/chiliszosz_csipos_paprikakrem_hazilag/full_commentlist/1#c31190585
Válasz erre: Chiliszósz, csípős paprikakrém házilag
2016-09-14T10:19:33+02:00
2016-09-14T10:19:33+02:00
Bori Makaró
http://blog.hu/user/1165921
Szeretném megkérdezni hogy 1 kg paprikához mennyi só kell?<br />
<br />
Köszönöm
https://vegalife.blog.hu/2016/06/20/provanszi_oliva-pastetom/full_commentlist/1#c30619292
Válasz erre: Provanszi olíva-pástétom
2016-06-23T07:51:54+02:00
2016-06-23T07:51:54+02:00
Ződ2000
http://blog.hu/user/888861
Fura így fonetikusan leírva Provence.<br />
amúgy tényleg jól felépítették az arculatukat, és ez igaz a gasztronómiára is.
https://vegalife.blog.hu/2016/06/20/provanszi_oliva-pastetom/full_commentlist/1#c30620262
Válasz erre: Provanszi olíva-pástétom
2016-06-23T07:51:44+02:00
2016-06-23T07:51:44+02:00
BéresDávid
http://blog.hu/user/639491
Csak egy kis érdekesség:<br />
"Fontos tudni, hogy nincs külön zöld és fekete olajbogyó – az olajbogyó akkor zöld, ha nem teljesen éretten szedik le, és akkor barnás vagy sötétlila (nem fekete!), ha éretten szüretelik. A csemegebogyóként árusított fekete olajbogyót az E-579 jelzésű adalékanyaggal kezelik, hogy elnyerje a fogyasztók által kedvelt fekete színt. "<br />
Forrás a legjobb magyar olivásztól: <a rel="nofollow" href="http://igazioliva.hu/mindent-az-olivaolajrol/olivaolajrol-haladoknak/bogyofajtak-fajtaolajok-hazasitasok">igazioliva.hu/mindent-az-olivaolajrol/olivaolajrol-haladoknak/bogyofajtak-fajtaolajok-hazasitasok</a>
https://vegalife.blog.hu/2016/06/19/kokuszkeksz_203/full_commentlist/1#c30606196
Válasz erre: Kókuszkeksz
2016-06-19T21:03:46+02:00
2016-06-19T21:03:46+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/06/19/kokuszkeksz_203?full_commentlist=1#c30606164" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30606164 );">@Krutzifix</a>: Ha az alsó képre kattintasz, egy galéria jön fel, ami 6 különböző képet tartalmaz. 3/6 és 5/6 képeken látható a jó érett banán, barnuló banánhéjjal. :)
https://vegalife.blog.hu/2016/06/19/kokuszkeksz_203/full_commentlist/1#c30606164
Válasz erre: Kókuszkeksz
2016-06-19T21:01:35+02:00
2016-06-19T21:01:35+02:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Melyik képen látni a banán barnás héját? ... Mire ez a szöveg következett, talán már elfelejtődött, hogy az angol oldal már elment, mert az itteni képek egyikén sem látszik még csak banán sem, nemhogy banánhéj. Ettől még biztosan kellemes csemege áfonyával, és akár nélküle is! :)
https://vegalife.blog.hu/2016/03/22/rakott_burgonya_maskepp_637/full_commentlist/1#c30316088
Válasz erre: Rakott burgonya másképp
2016-05-18T07:43:07+02:00
2016-05-18T07:43:07+02:00
ChickenNightmares
http://blog.hu/user/1129370
Jó recept! Annyi, hogy én tettem a krumplira parázsburgonya fűszersót, illetve egy ilyenben sütöttem az egészet <a rel="nofollow" href="http://www.muszakiarena.hu/termekek/sencor-smh-330-halogen-suto/3081">www.muszakiarena.hu/termekek/sencor-smh-330-halogen-suto/3081</a>
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30219156
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-04T09:10:50+02:00
2016-05-04T09:10:50+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek?full_commentlist=1#c30217124" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30217124 );">@VegaLife</a>: <br />
Akkor jo! :o)<br />
Persze en sem ugy ertettem, hogy egyaltalan nem fogyasztasz zsiradekot (az valoszinuleg keptelenseg lenne), hanem hogy nem hasznalod sutesre-fozesre. Az allati zsiradekokat en is kerulom, ez alol csak a vaj a kivetel. Vannak etelek, amelyek egyszeruen finomabbak vajjal, mint olajjal. Dehat ez megszokas kerdese is. <br />
Es igen, a zsiradekok nagyon fontosak az emberi etrendben. Ebben nincs vita koztunk! A majat azert emlitettem, mert a hevitett zsiradekban keletkezo toxikus anyagok ott csapodnak le. Az erfalnak mindegy, hogy hidegen vagy melegen eszed a telitett zsirsavakat es a "rossz" koleszterint.<br />
Meg egyszer koszonom, hogy idot szantal ram es elbeszelgettunk! A toltott gomba mindenkeppen egy finom kaja. :o)
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30217124
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-03T21:52:52+02:00
2016-05-03T21:52:52+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek?full_commentlist=1#c30215012" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30215012 );">@Attilajukkaja</a>: Nem zarom ki a zsiradekok felhasznalasat, csak megfontolom, melyiket es hogyan. Peldaul a napokban parolt cukorborsot tokmagolajjal ettem. Majdnem minden nap eszem olajos magvakat. Mostanaban a brazil dio a kedvencem.<br />
Ha megnezed, receptjeim kozott is talalsz pl. vegan tepertokremet (<a rel="nofollow" href="http://vegalife.blog.hu/2013/03/22/hamis_tepertokrem)">vegalife.blog.hu/2013/03/22/hamis_tepertokrem)</a>, ami tomeny zsiradek. Legtobbszor kenyeret is orolt lenmaggal sutok. Ha atnezed a recepteket, talalsz zsiradekot boven. <br />
Nem is a maj az, amire figyelek, hanem az erfalaim meszesedeset probalom kesleltetni. :) Leginkabb az allati zsiradekot igyekszem kerulni es a hevitett novenyi olajokat. (De ezeket sem 100%/-ban sikerul.) Tehat szo sincs teljes visszautasitasrol. A szervezetnek szuksege van zsiradekra.
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30215012
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-03T21:34:14+02:00
2016-05-03T21:34:14+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Vegetarianus vagyok, de nem vega. Es annak idejen en is beleestem abba a hibaba, hogy kizartam a zsiradekok felhasznalasat. Foleg azoket, amelyek telitett zsirsavakat tartalmaznak.<br />
Tudom, hogy az olajok/zsirok tulhevitese karos mellekanyagok forrasa (pl. szabadgyokok), de nem szabad ezt tulspilazni.<br />
Az emberi maj egy ragyogo detoxifikalo szerv. Megkuzd egy kisebb mennyisegu csunya anyaggal.<br />
En sem akarlak meggyozni semmirol, de ugy gondolom, hogy a zsiradekok (nem a zsir!!!!) hasznalatat helyen kell kezelni.<br />
<br />
A nekem adott valaszokbol ugy tunik, hogy te most tartasz ott, ahol en 20 evvel ezelott. :o) A teljes visszautasitasnal.<br />
<br />
Csak rajta. :o)
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30212168
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-03T12:05:38+02:00
2016-05-03T12:05:38+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek?full_commentlist=1#c30203282" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30203282 );">@Attilajukkaja</a>: Megteheted, hogy nem hiszel a zsiradek egeszsegtelen voltaban, s igaz, zsiradeka valogatja, de attol meg, hogy nem hiszel, szamtalan bizonyitek van arra, hogy allati zsiradekra nem csak nincs szuksege az embernek, hanem artalmas is lehet. Persze nem akarlak meggyozni, de a sajat eletemben is tapasztalom, hogy jobb elhagynom, sot meg a hevitett novenyi olajokat is jobb melloznom. Mindenesetre orulok, ha otletet adhatok az etel elkeszitesere. :) Remelem, ha elkeszited, jol fog sikerulni.
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30203282
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-03T11:58:02+02:00
2016-05-03T11:58:02+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek?full_commentlist=1#c30203074" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30203074 );">@VegaLife</a>: <br />
Koszonom a valaszt. En nem hiszek abban, hogy a zsiradek egeszsegtelen lenne, legfeljebb a kaloriakat noveli. Persze zsiradeka valogatja! Viszont az izvilagot nagyon feldobja, mert a hagyma nem raaszalodik vagy parolodik a tobbi zoldsegre, hanem rasul es bent tartja a hagyma illolajait is. De a te megoldasod is nagyon jo, vagyis utolag locsolni meg egy kis hidegen sajtolt olivaval, dioval, mogyoroval stb., vagy vajjal. :o)<br />
Ki kell probalnom mindkettot.
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30203074
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-02T09:49:56+02:00
2016-05-02T09:49:56+02:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek?full_commentlist=1#c30201620" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30201620 );">@Attilajukkaja</a>: Olvasmányaim alapján így egészségesebb, ezért inkább nem teszek, de te tehetsz, ha akarsz, csak szerintem jobb zsiradék nélkül. Másik megoldás, sütés után hidegen sajtolt fűszer-olajat csepegtetni rá, ha az íze miatt tennél. <br />
Amúgy a sütés során a gomba levet enged magából.
https://vegalife.blog.hu/2016/04/29/zoldsegekkel_toltott_gombafejek/full_commentlist/1#c30201620
Válasz erre: Zöldségekkel töltött gombafejek
2016-05-02T09:31:38+02:00
2016-05-02T09:31:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nem teszel egy kis zsiradekot a hagymara? Mondjuk egy pici vajat?
https://vegalife.blog.hu/2016/03/20/tavaszi_felvagott_vegan/full_commentlist/1#c30085636
Válasz erre: Tavaszi felvágott (vegán)
2016-04-17T12:08:21+02:00
2016-04-17T12:08:21+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Alufolia helyett inkabb folpackot hasznalnek.<br />
<br />
<a href="http://vegalife.blog.hu/2016/03/20/tavaszi_felvagott_vegan?full_commentlist=1#c29826490" class="reply_nick_181776" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29826490 );">@Borzasztó Károly</a>: <br />
Nem lenne jo, mert a ketto egyutt tul tomeny. De poennak elmegy...:o/
https://vegalife.blog.hu/2016/04/01/olivas_ciabatta_985/full_commentlist/1#c29913276
Válasz erre: Olivás ciabatta
2016-04-02T13:06:32+02:00
2016-04-02T13:06:32+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Az olívásat általában megveszem készen, mert ugye, itthon kapható, a kedvencem viszont nem (szerintem sehol). Ugyanez a tészta, csak már a lisztbe belekeverek jó fél marék szárított petrezselyem zöldet (úgy a két tenyerem között elmorzsolva), és egy kis őrölt borsot. Csak ötlet. Üdv.
https://vegalife.blog.hu/2016/04/01/olivas_ciabatta_985/full_commentlist/1#c29908618
Válasz erre: Olivás ciabatta
2016-04-01T21:24:28+02:00
2016-04-01T21:24:28+02:00
prolee
http://blog.hu/user/239315
Klassz! Megsütöm. A teljes kiőrlésű rozsliszt lesz.
https://vegalife.blog.hu/2016/03/20/tavaszi_felvagott_vegan/full_commentlist/1#c29826490
Válasz erre: Tavaszi felvágott (vegán)
2016-03-21T18:07:24+01:00
2016-03-21T18:07:24+01:00
Borzasztó Károly
http://blog.hu/user/181776
Ez tök jó köret lenne egy hideg, zsíros oldalas mellé, ki is próbálom.
https://vegalife.blog.hu/2015/04/19/gorog_spenotos_retes/full_commentlist/1#c29820178
Válasz erre: Görög spenótos rétes
2016-03-20T22:27:55+01:00
2016-03-20T22:27:55+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2015/04/19/gorog_spenotos_retes?full_commentlist=1#c29816886" class="reply_nick_958225" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29816886 );">@KönyvParfé</a>: Nagyon köszönöm! Örülök, hogy nem hiábavaló munkát végzek, s az életed segítségére lehetek receptjeimmel. A dicséretet is köszönöm. Jól esik az embernek. Nem jellemző általában, hogy bárhol ennyire pozitívan nyilvánulnak meg az emberek. Még egyszer köszönöm. Sokat jelent nekem. :)
https://vegalife.blog.hu/2015/04/19/gorog_spenotos_retes/full_commentlist/1#c29816886
Válasz erre: Görög spenótos rétes
2016-03-20T15:54:53+01:00
2016-03-20T15:54:53+01:00
KönyvParfé
http://blog.hu/user/958225
Imádom az oldalad! :) Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy tofu helyett feta sajtot kockáztam bele. Persze a sót ezek után kihagytam belőle. :) Szuper receptjeid vannak, a kedvenceim a 30 percesek. Neked tényleg elhiszem, hogy ezek fél óra alatt kész vannak... Jamie Olivernek nem. :)
https://vegalife.blog.hu/2012/08/12/barackos-fahejas_tejbegriz/full_commentlist/1#c29210684
Válasz erre: Barackos-fahéjas tejbegríz
2016-01-24T09:45:39+01:00
2016-01-24T09:45:39+01:00
mouratius
http://blog.hu/user/735673
így sem rossz de kakaóval azért az igazi
https://vegalife.blog.hu/2012/04/04/ha_az_epe_bajban_van/full_commentlist/1#c29077620
Válasz erre: HA AZ EPE BAJBAN VAN...
2016-01-18T21:53:33+01:00
2016-01-18T21:53:33+01:00
Moncsisag
http://blog.hu/user/258162
Sajnos érintettként azért javasolnám egy-két dolog módosítását: <br />
"Illóolajok, aromaanyagok hasznosak: ananász, narancs, káposzta, kelkáposzta" A káposzta nem hasznos, sőőőt. <br />
"Gyümölcsök köre bővíthető: őszibarack, körte, szilva párolva." A körte sajnos párolva is heves rohamokat válthat ki. Esetleg odaírnám még, hogy egyéni érzékenység szerint.
https://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval/full_commentlist/1#c28481904
Válasz erre: Sült édesburgonya céklával
2015-11-02T06:51:37+01:00
2015-11-02T06:51:37+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
<a href="http://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval?full_commentlist=1#c28476480" class="reply_nick_658111" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28476480 );">@VegaLife</a>: Én most fogok rendelni tőlük batátát, a lila még elég új termékük, drágább is és kevesebb is van belőle. Macerásabb termeszteni. A narancs színűek a legolcsóbbak 550 Ft/kg.
https://vegalife.blog.hu/2015/10/28/zsomle_809/full_commentlist/1#c28477248
Válasz erre: Zsömle
2015-11-01T07:43:27+01:00
2015-11-01T07:43:27+01:00
Eltévelyedés
http://blog.hu/user/647514
megcsinálom. Holnap reggel jó lesz a frissen sütött zsömi. reméljük.
https://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval/full_commentlist/1#c28476502
Válasz erre: Sült édesburgonya céklával
2015-10-31T21:36:10+01:00
2015-10-31T21:36:10+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval?full_commentlist=1#c28470272" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28470272 );">@Krutzifix</a>: Szerintem az 1 fontnyi ár közel 1 kg-ért (vagy többért) olcsóbb, mint a magyar, ahol a legolcsóbb is 600 forint/kg. Ha termelőtől szeretnél venni, tudok ajánlani magyart. Vidékről hozza fel időközönként Budapestre. Én ugyan nem vásároltam még tőle, de attól még biztos finom az övéké is. Ha érdekel, jelezd és megírom. :)
https://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval/full_commentlist/1#c28476480
Válasz erre: Sült édesburgonya céklával
2015-10-31T21:32:57+01:00
2015-10-31T21:32:57+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval?full_commentlist=1#c28468518" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28468518 );">@A fickó</a>: Köszönet a részletes tájékoztatásért. A különböző színű batátákról már én is hallottam, olvastam, láttam. Londonban még nem sikerült felfedeznem lila színű batátát, pedig szívesen kipróbálnám. Eddig csak narancsszínűeket láttam árulni arra, amerre vásárolok. Persze, lehetne még részletezni sok szempontból a leírást, de bizonyára lesz még később is recept, aminél majd írni fogok a batátáról. :)
https://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval/full_commentlist/1#c28470272
Válasz erre: Sült édesburgonya céklával
2015-10-31T08:40:54+01:00
2015-10-31T08:40:54+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Aggódtam, hogy nem tudom meg, hogy hány fontba kerül a batáta, most már csak azt a helyet kellene megkeresnem Budapesten pl., ahol fontért árulják... Egyébként próba cseresznye! Talán már hét végén. Kösz!
https://vegalife.blog.hu/2015/10/29/sult_edesburgonya_ceklaval/full_commentlist/1#c28468518
Válasz erre: Sült édesburgonya céklával
2015-10-31T08:40:54+01:00
2015-10-31T08:40:54+01:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Jobban szeretem a batátának nevezni, mert tényleg semmi köze a krumplihoz. Batáta nem egyenlő, a csak narancshúsú fajtákkal. A narancs húsúak valóban a sütőtökhöz hasonlatos ízűek, de aki nem szereti a sütőtököt - sokan vannak - annak se vegyük el a kedvét e remek zöldségtől. Többféle, nem narancs húsú van, ami még véletlenül sem sütőtök ízű - itthon is termelik. Személyes kedvencem a Boribon és az Emmur. Utoljára a Boribon-ból készítettem Hasselback "krumplit", mert ez inkább gesztenyés, kevésbé édes. A legtöbb országban ez a legkedveltebb. A Purple meg, mint a cékla lila belül. De itt utána nézhetsz. :)<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.batata.hu/fajtakfotok/fajtak-2014.html">www.batata.hu/fajtakfotok/fajtak-2014.html</a><br />
<br />
Bocs, hogy belekotyogtam, de a gumós zöldségek nagy kedvenceim és mindig öröm, ha már sok fajtát be lehet szerezni nálunk is. Többféle cékla, batáta, retek, stb. már elég jól beszerezhető, de a jó krumpli még mindig a mumusom - azt külföldről rendelem. Itt legalább közel 150 féléből válogathatok. :)
https://vegalife.blog.hu/2015/10/27/sult_repa_lencsevel/full_commentlist/1#c28437938
Válasz erre: Sült répa lencsével
2015-10-27T16:44:36+01:00
2015-10-27T16:44:36+01:00
VegaLife
http://blog.hu/user/658111
<a href="http://vegalife.blog.hu/2015/10/27/sult_repa_lencsevel?full_commentlist=1#c28437682" class="reply_nick_928345" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28437682 );">@Pharmator</a>: Köszönöm! :)
https://vegalife.blog.hu/2015/10/27/sult_repa_lencsevel/full_commentlist/1#c28437682
Válasz erre: Sült répa lencsével
2015-10-27T16:43:30+01:00
2015-10-27T16:43:30+01:00
Pharmator
http://blog.hu/user/928345
Kifinomult, komoly étel, ízlésesen tálalva.