Könnyű tavaszi saláta
2012. április 23. írta: VegaLife

Könnyű tavaszi saláta

Javában tart a tavasz és az ember ezeken a napokon sokkal inkább kíván vacsorára egy könnyű salátát. Így az otthon lévő zöldségeket és egy kevés főtt krumplit felhasználva egy pompás ízű salátát készítettem. Magában is nagyon ízletes, de ha fasírtot készítettünk ebédre, akkor (t)ehetünk hozzá azt is.

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű főtt krumpli
  • 3 szem kisebb retek
  • 3 jégsaláta levél
  • 1-2 szem paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 2 szál medvehagyma
  • Medvehagyma olaj

 

Összetevők tekintetében bármelyik kihagyható, lecserélhető. De akkor, ha csak egyet hagyunk ki. Pl. nem biztos, hogy mindenkinek van (még) otthon medvehagymája.

Elkészítés:

A héjában megfőtt burgonyákat megfosztjuk héjuktól és kockákra vágjuk.

A retket, paradicsomot, paprikát, újhagymát, medvehagymát szintén felaprítjuk. A jégsaláta leveleit egyszerűen csak a kezünkkel széttépkedjük.

Az egész zöldséget egy üvegtálba tesszük és medvehagyma olajjal meghintjük. S már kész kis a finom, ízletes saláta, amely hihetetlen módon képes etetni magát.

Ha a főtt krumplit frissen főzzük, kicsit több időt igényel, de amúgy 15-20 perc alatt simán elkészül a salátánk. Aki a sós ízeket jobban szereti, tehet hozzá egy csipet sót. Nekünk erre nem volt szükség. Természetesen a medvehagyma olaj lecserélhető bármilyen más hidegen sajtolt olajra. Tény, hogy ez az olaj olyan egyedi ízt kölcsönzött első sorban a krumpliszemeknek, mintha kacsazsírral kentük volna meg.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr34467692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása