Tejszínes gombás - borsós ragu
2012. április 23. írta: VegaLife

Tejszínes gombás - borsós ragu

Még most is számban érzem nagyszerű ízét, pedig már rég elfogyott... Ez is alkalmas gyors vendégváró ebédre. Tésztával, barna rizzsel is készíthető. Én az előbbit választottam.

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 1/2 kg zöldborsó
  • 2 fej hagyma
  • ételízesítő
  • 2 dl növényi tejszín
  • 2 dl víz
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • esetleg medvehagyma

 

Elkészítés: 

Ha csiperke gombánk van, akkor meg kell hámozni. Ezt követően feldaraboljuk, szűrőn keresztül átmossuk és egy tálba tesszük. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk és az edénybe szórjuk. Esetleg egy kevés vízzel (elhagyható) megpároljuk. Amikor a hagyma megpárolódott rátesszük a gombát, a zöldborsót és jól átforgatjuk. Megszórjuk úgy egy evőkanál ételízesítővel, öntünk hozzá egy kevés vizet és együtt pároljuk. Amikor puhára párolódtak a borsó és gombaszemek, akkor hozzádarabolunk néhány gerezd fokhagymát, majd felöntjük a növényi tejszínnel. Egy csipetnyi szerecsendiót és egy evőkanálnyi petrezselymet is teszünk bele. Szezon idején medvehagymát szeletelhetünk bele. Enélkül is készíthető, de újhagymát is tehetünk hozzá, vagy egyszerűen ki is hagyhatjuk. Hagyjuk, amíg forrni kezd és lezárjuk. Kicsit pihentetjük. Az ízek hamar összeérnek.

Főzhetünk hozzá nokedlit, tésztát, vagy barna rizst.

Ez is egy gyors ebéd/vacsora. Én nagyon szeretem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr484467743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása