Sárgaborsó fasírt (lisztérzékenyek is fogyaszthatják)
2012. március 25. írta: VegaLife

Sárgaborsó fasírt (lisztérzékenyek is fogyaszthatják)

A sárgaborsó is egy nagyon egészséges hüvelyes. Ráadásul télen a sárgaborsónak különböző változataival tehetjük étkezésünket színesebbé. Két sárgaborsós receptet már korábban megosztottam a bejegyzéseim között.

Most fasírt készült belőle.

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgaborsó
  • 25 dkg barna rizs
  • 1 fej hagyma
  • 5 babérlevél
  • 8 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • petrezselyem
  • kevés fekete bors
  • egy kis csipet szódabikarbóna
  • olaj

 

Elkészítés:

A sárgaborsót babérlevelekkel és sóval feltesszük főzni. (Érdemes, de nem kötelező egy éjszakát, vagy néhány órát a sárgaborsót áztatni.)

20 dkg rizst megfőzünk, 5 dkg rizst kávédarálóval szinte liszt finomságúra daráljuk.

A megfőtt rizst és sárgaborsót összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Megszórjuk petrezselyemmel, őrölt köménnyel, leheletnyi fekete borssal. Egy evőkanál olajat is adunk a masszához, majd egy csipet szódabikarbónát keverünk bele.

A formáláshoz a finomra darált rizsőrleményt használjuk. Gombócokat formálunk a kezünkkel, ha szükséges, adunk hozzá egy kevés őrölt rizst. A kész gombócokból kezünk és a "rizspor" segítségével kb. ujjnyi vastagságú tallérokat formálunk. Sütőpapíros tepsire fektetjük. A tallérok tetejére pár csepp olajat csepegtetünk és megsütjük. Kb. 20 perc után érdemes megfordítani, hogy mindkét fele szép barnára süljön.

Szendvicsfeltétnek is szuper - munkába menet, vagy utazáshoz.

Nagyobb baráti körrel mentünk vidékre egyik délután. Két srácnak én készítettem az útravalót. A szendvicsükbe sárgaborsó fasírtot uborkát és babkrémet tettem. Nagyon ízlett nekik.

De főzelékekhez is fogyaszthatjuk. Vagy párolt lila káposztával. Én leginkább nyers lila káposztával vacsorára ettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr64338386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása