A következő süteménytésztából kétfajta sütike is készült. Most csak az egyiket írom le.
Ez pedig a kókuszgolyó kávé és keksz nélkül.
A recept:
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 2 dl főzött gabonakávé (cikória)
- 1 evőkanál karobpor
- 2 evőkanál biocsicsóka
- kevés méz/nyírfacukor/gyümölcscukor/barnacukor (ki mivel édesít)
- kókuszreszelék
- aszalt gyümölcs
Elkészítés:
A zabpelyhet durvára daráljuk. A gabonakávét megfőzzük, majd leszűrjük. A zabpehelyhez hozzákeverjük a karobport, a biocsicsókát, majd a meleg, de nem forró gabonakávét ráöntjük. Átkeverjük. Attól függően, hogy ki milyen édesszájú, az ízlésének megfelelően és az édesítési szokásához mérten, a masszához adhatunk még a hozzávalók között felsorolt édesítő anyagot. A lényeg, hogy számunkra elég édes legyen, és egy keményebb massza álljon össze. Olyan kemény, hogy gombóckákat tudjunk formálni belőlük.
A gombócformálás közben a gombócok közepébe aszalt gyümölcsöt (vagy idénygyümölcsöt, vagy befőttet) tehetünk. Ha az aszalt gyümölcs túl kemény egy kevés forró vízben megáztatjuk, majd felhasználás előtt leszűrjük. A forró vízbe tehetünk egy kevés vaníliát, vagy fahéjat. Attól függően, hogy milyen gyümölcsöt választunk. Nekem aszalt körtém volt. Eléggé megszikkadt, így valóban szükség volt egy kis áztatásra.
A kész gombócokat természetesen kókuszreszelékbe hempergetjük és máris kész - közel 30 perc alatt - a finom, egészséges party-falat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |