Magvas bagett
2011. november 13. írta: VegaLife

Magvas bagett

A kenyértészta alapreceptjéből sokféle péksüteményt készíthetünk. Most egyik kedvencünket a magvas bagettet mutatom be.

Az alaprecepthez lenmagot, napraforgómagot és szezámmagot is kevertem. A tészta egy részét pedig őrölt fűszerpaprikával bolondítottam meg.

 A recept:

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A kenyérsütő gépbe beletesszük az alaprecept hozzávalóit és a magokat. Aki szereti rakhat még hozzá aprított diót, mandulát, tökmagot.

Most nem a gépben sütjük meg a kenyeret, ezért a dagasztó-kelesztő programot választjuk.

(Az én gépemen 1,5 órás időt jelez hozzá.)

Amikor a gép jelzik, hogy a tészta kész, vagyis nem csak összekeverte, hanem megdagasztotta, megkelesztette is, a tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobbra és egy kisebbre.

A nagyobb tésztát annyi részre osztjuk, ahány bagettet szeretnénk készíteni. (Nekem 3 részre lett szétválasztva.)

A kisebb fennmaradó tésztához őrölt pirospaprikát keverünk. (Aki nem akar ezzel fáradozni, egy rövidebb keverésre visszateheti a kenyérsütőbe a kis adag tésztát egy-két kiskanálnyi őrölt paprikával.

A szétosztott tésztákat egyesével dolgozzuk "fel". Az elsőt kinyújtjuk, akkorára, hogy beleférjen a tepsinkbe, majd a paprikás tészta egy részét is kinyújtjuk. Egymásra tesszük, és mint máskor a kalácsot, úgy egymásra tekerjük.

Ugyanígy dolgozunk a többi tésztával is. A készre tekert bagetteket sütőpapíros tepsibe fektetjük. Meghintjük köménymaggal és sódarabokkal. Úgy 20 percig meleg helyen konyharuhával letakarva pihentetjük. (Ez el is maradhat.)

Sütés előtt, aki igazán ínyenc módon szeretné elkészíteni, felvert tojással megkenheti.Sütés közben - kb. 20 perc után érdemes egy kis vízzel megkenni, meglocsolni. Így kívül igazán ropogós, belül pedig finom puha lesz.

Amikor megsült (színéből is látni lehet), rácsos felületen hagyjuk kihűlni. Majd szeletelhetjük is.

Sokféle pástétommal nagyon finom. Itt találhatunk recepteket ahhoz, hogy mivel lehet megkenni a finom, friss, ropogós, de puha bagettszeleteket.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr63374303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása