Tudta a Kedves Olvasó, hogy milyen világnapot "ünnepelünk" október második péntekén?
1999 óta nem másét, mint a TOJÁS világnapját.
Október második péntekje már egy hónappal elmúlt, azonban én csak most tudok feltenni egy igazi tojásos receptet, amit reggelire, vacsorára, partyra is készíthetünk.
Tudom, a tojás megosztja a vegák társaságát.De nem várható el mindenkitől az, hogy tojásmentesen étkezzen. Így aztán ezt a receptet az ovo-vegetáriánus és húsevő Olvasók számára ajánlom.
A recept:
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 15 dkg margarin
- hagyma
- ételízesítő
- mustár
Elkészítés:
A megmosott tojásokat keményre főzzük. (Forrástól számított kb. 10-12 perc)
Egyesek szerint, ha a vízbe teszünk egy csipetnyi sót, könnyebb lesz a tojás héját lehúzni. Mások pedig úgy tapasztalják, hogy főzés után hideg vízbe rakva lehet a héját könnyebben lefejteni.
Miután megszabadítottuk a tojásokat a héjuktól, felaprítjuk őket. (Én tojásszeletelőt használtam hozzá.)
A margarint mikróban vagy kis gáz felett megpuhítjuk. (Nem kell folyósra, csak könnyen kenhetőre. Hozzáadjuk a felvágott hagymát, egy kevés ételízesítőt és egy kiskanálnyi mustárt, esetleg őrölt borsot. Ezekkel a margarint kikeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt tojásokat. Ismét átkeverjük.
Ezzel kész is a tojáskrém. Kenyérre, vagy bagettszeletekre kenve, paradicsommal, paprikával, vagy jégsalátával nagyon finom. Gyors étel, ha szendvicses tálakkal szeretnénk készülni a baráti összejövetelekre.