Egyszerű tejberizs narancslével megbolondítva. Fenséges íze van!
A recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg barna rizs
- víz
- 3 dl növényi tejszín
- édesítőszer (jelenleg gyümölcscukor)
- 1 teáskanál biocsicsóka sűrítmény
- 1 narancs
- eperlekvár
Elkészítés:
A rizst miután jó alaposan átmostuk közepes lángon feltesszük főzni úgy, hogy a víz éppen ellepje. Amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejszínnel és tovább főzzük, de olykor-olykor megkeverjük, hogy ne égjen le.
Amikor a rizsszemek megpuhultak az alaposan megmosott narancs héját belereszeljük, a narancs egyik felének a levét belenyomjuk, hozzákeverjük a biocsicsóka-sűrítményt, majd ízlésünknek megfelelően édesítjük. Tálalásnál a tetejére eperlekvárt teszünk.
Gyors, egyszerű nem csak desszertnek, de kásaféle reggelinek is finom étel. Persze, rengeteg ötletem van még a tejberizs ízesítésére. Egyelőre ezt készítettem el.