Céklapástétom
2011. október 30. írta: VegaLife

Céklapástétom

Még vége sem volt a nyárnak, alig kezdődött el a jó meleg idő júliusban (bárcsak most is olyan jó meleg idő lenne!), de drága anyósom kertjében már termett a cékla.

Egyik hétköznap estére vendégeket vártunk egy jó beszélgetésre. Gondoltam, valami színeset rakok az asztalra. Így készítettem el életem első céklapástétomát.

Mivel az összegyűlt vendégsereg között nemigen bújt meg igazi vegán, így merészkedtem a falatkákat főtt tojásszeletekkel díszíteni. A biztonság kedvéért hagytam néhányat tojásmentesen is.

Be kell vallanom, mind elfogyott!

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 fej cékla
  • vöröshagyma vagy lilahagyma
  • oliva olaj vagy kevés margarin vagy kókuszzsír
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • örölt bors
  • esetleg egy kevés torma

 

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, lereszeljük. A hagymákat hámozás után feldaraboljuk.

Először a hagymákat pároljuk meg, majd hozzákeverjük a céklát, az aprított fokhagymát. Amikor megpárolódott fedő alatt (teflon edényt javaslok), hozzáadjuk a kevés olivaolajat, vagy margarint, megsózzuk, őrölt köménymaggal és egy kevés borssal megszórjuk, esetleg keverhetünk hozzá még tormát.

Hűtőbe tesszük egy fél órára, órára. Majd a bagettszeleteket megkenjük velük.

Főtt tojást szeletekre vágunk (jó, ha van otthon tojásszeletelő), és azokkal díszítjük.

Egyszerű, de mutatós siker lesz belőle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr613340359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása