Forró csoki vagy forró karobos ital
2011. november 27. írta: VegaLife

Forró csoki vagy forró karobos ital

csoki.JPGAhogy a napok telnek és közeledik az év vége, úgy lesznek a nappalok egyre rövidebbek, a sötétség órái egyre hosszabbak és hidegebbek. Jó dolog, hogy egy-egy meleg itallal felmelegedhet az ember. Ilyen, a sokak által kedvelt forró csoki.

Mivel a vegetáriánusok egy része igyekszik izgató ételeket, italokat nem fogyasztani, így nekik ajánlom karobbal elkészíteni. Mivel barátaim körében nincs mindenki ráállva az egészségesebb ízekre, így kakaós tartalommal is megmutatom a receptet - kis mennyiségben:

A recept:

Hozzávalók:

  • 3 ek cukormentes kakaópor - vagy karobpor
  • 1,5 ek kukoricakeményítő
  • 2-3 ek barnacukor (ki mennyire szereti édesen
  • 4 dl növényi tej

 

  • Ízesítéstől függően: csilipaprika vagy reszelt narancshéj, vagy mentalevelek, esetleg mentaszósz, vagy mézeskalács fűszerkeverék, vagy ánizs, vagy kókusz, vagy fahéj, vagy pár szem meggy, vagy ki hogy szereti, ki milyen ízben kívánja.

 

Elkészítés:

Pudinghoz hasonló módszerrel készítjük el a forró csokit is.

A kakaó vagy karobport összekeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk a tej felét.

Közben a tej másik részét elkezdjük melegíteni. Amikor a hideg tej és a porok csomómentesre elegyedtek, hozzáadjuk a melegítésben lévő tejhez. Addig keverjük, míg sűrűsödni nem kezd. Ezt követően le is vesszük a gázról, különben puding lesz az italunkból.

A forró italunkat ízesíthetjük szabadon a szájízünknek megfelelően. Én csilisre készítettem. Legegyszerűbb volt fogni egy kis csilipaprikát és amíg főtt az ital, addig a paprika is megfűszerezte azt. Korábbiakban mentásan is elkészítettem, ekkor mentaleveleket dobáltam bele. Narancsos ízű ital készítésénél a megmosott narancs héját apróra reszelve beleszórhatjuk.

Lehetőségeinknek csak a pénztárcánk és a fantáziánk szabhat határt. Én szívesen kipróbálnám szarvasgombával ízesített forró csokit/karobitalt is. De ez egyelőre vágy szintjén marad meg.

A forró italtól gőzölgő bögrék mellé szeretetkekszeket is kínálhatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr633415739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása