Tejszínes sárgaborsófőzelék
2011. november 13. írta: VegaLife

Tejszínes sárgaborsófőzelék

Egyszerű, gyors, tápláló, laktató. Ezért szeretem a sárgaborsó főzeléket. Hajdanán kevésbé kedveltem. Férjem azonban már korábban is örömmel ette, így szerettem meg én is eme remek étket.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg száraz sárgaborsó
  • víz
  • ételízesítő
  • paprikakrém
  • fokhagyma
  • zsenge újhagyma
  • növényi tej
  • esetleg étkezési (kukorica) keményítő

 

Elkészítés:

A száraz sárgaborsót miután jó alaposan többször átmostuk bő vízben feltesszük főni. Közepes lángon eleinte lefedve főzzük. Amikor elkezd a víz forrni, hozzáadunk kb. 1 evőkanál ételízesítőt.

A sárgaborsóból habarás nélkül is készíthetünk főzeléket, hiszen eleve főzés során jól sűrűsödik. Minél pépesebbre főzzük, annál kevésbé szükséges habarni.

Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt zsenge hagymát, egy teáskanál paprikakrémet, és a végén egy kis növényi tejet öntünk hozzá. Ekkor már fedő nélkül főzzük. Ha nem lett elég sűrű, akkor a növényi tejet kikeverjük keményítővel és a sárgaborsóhoz öntjük, átkeverjük. Tűzön hagyjuk még egy rottyanás erejéig és már kész is a főzelék!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr313374172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása