Avokádós cukkini-"tészta"
2019. szeptember 29. írta: VegaLife

Avokádós cukkini-"tészta"

avokados_cukkini_tesztat.jpgElsőre azt gondolnánk, ezzel az étellel alig lehet jól lakni, hiszen két fő növény alkotja a cukkini és az avokádó.  De mégis annyira jól laktam vele, hogy meglepődtem. Most már csak azt bánom, hogy nyár végére maradt az elkészítés, a blogra írás pedig őszre. De jó szerencsével még kaphatunk a piacokon vagy zöldségeseknél zsenge cukkinit, így még mi is elkészíthetjük. Választhatunk, hogy "szélesmetélt" vagy vékonymetélt" tésztaként fogyasztjuk. Persze sokakat talán épp az tart vissza, hogy nincs zöldség-spirálozója. Nekem sincs. Viszont van krumplihámozóm, aminek a segítségével szélesmetélt cukkini-tésztát készítettem. Ez lett az alapja az én "tésztámnak", ami nagyon gyorsan elkészül és az éhséget jól csillapítja.

 

A recept

Hozzávalók:

  • 1-2 zsenge cukkini
  • 1 avokádó
  • 1-2 gerezd fokhagyma (Nagyobb avokádóhoz 2)
  • 1-2 paradicsom
  • só (igény esetén)

 

Elkészítés:

Az avokádót villával összetörjük, a fokhagymát is összenyomjuk és az avokádóhoz keverjük. Pici kis sót teszünk hozzá, ha sósan jobban szeretjük. A cukkinit meghámozzuk, majd a hámozóval hosszúkás csíkokat vágunk. A cukkini-csíkokat lágy mozdulatokkal összekeverjük az avokádós krémmel.

Egyes receptek ajánlanak hozzá pár csepp olajat. Felesleges. Az avokádó teljes értékű növényi olaj (zsír), nincs szükség feldolgozott olajra hozzá. A titok a jó érett, puha avokádóban rejlik. Ha igazán friss és zsenge a cukkini, egy alapos megmosás után nem is szükséges meghámozni. Az én cukkinim ugyan zsenge volt, de pár napja már várta a feldolgozást, így jobbnak tűnt meghámozni. Tartottam tőle, hogy kicsit keserű lenne a héját rajta hagyva Igény esetén apróra vágott friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Paradicsommal tálalva édeni ételben lesz részed! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr215180824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.10.05. 06:26:07

A cukkinit csak így lazán nyersen kell hozzátenni?

VegaLife 2019.10.05. 06:29:18

@SOIL: igen. A cukkini nyersen a legjobb. Sokszor saláta is készíthetö belöle. Használható úgy mint az uborka. Ehhez a recepthez mindenképp nyersen a cukkinit és avokádót is.
süti beállítások módosítása