Spenótos tészta
2011. november 27. írta: VegaLife

Spenótos tészta

Zöld csúnyaság - bizonyára ezért, a gyerekek nagy része nem szereti a spenótot. Talán épp erre is hivatott Popeye a tengerész meséje, aki a spenót evése által hatalmas erőre tett szert.

Egy gyorsan, alig 30 perc alatt elkészíthető spenótos étel receptjét osztom meg, amely nagy kedvencem. Nem csak a gyorsasága miatt, hanem az íze miatt is. Receptem fagyasztott spenótpürével készül, de zsenge spenótlevelekből készítve felülmúlhatatlan a spenótos ételek világában.

A recept:

Hozzávalók: 

  • 1 doboz spenótpüré
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 3-4 db piros színű paprika (pritamin, kápia vagy kaliforniai)
  • 2 dl növényi tejszín
  • 1/2 kg tészta
  • víz
  • olaj (jó, ha hidegen sajtolt)
  • ételízesítő
  • szerecsendió/fokhagyma


Elkészítés:

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát. A legjobb a durum tészta, de aki a tojásos tésztához ragaszkodik, azzal is elkészíthető. Legutóbb spagetti tésztát választottam, de farfalle, vagy orsó tészta is alkalmas hozzá.

A megfőtt átszűrt tésztát kb. 1 evőkanál hidegen sajtolt olajjal átkeverjük. Így elkerüljük, hogy a tészta összeragadjon, és egészségesebben is járunk el, mintha a a tészta főzővizébe raknánk az olajat.

Miközben a tészta fő, elkészítjük a szószt.

A kiengedett spenótpürét alacsony lángon odatesszük főni. Közben felvágjuk a lila hagymát, a paprikát. Ezeket hozzákeverjük a spenóthoz, majd adunk hozzá ételízesítőt és egy kevés szerecsendiót - esetleg fokhagymát. (Van, aki csak fokhagymával főzi meg, a szerecsendiót teljesen kihagyja.) Majd egy kevés tejszínt keverünk hozzá.

Addig főzzük, míg a paprika és hagymadarabok kicsit megpuhulnak. Amikor megfőtt, egyszerűen csak összekeverjük a tésztával, és elfogyasztjuk.

További variálási lehetőség. Sajtevők feta vagy camembert sajt darabokat keverhetnek hozzá. Főtt tojás szeletekkel is lehet kombinálni. Igazán ínyencek tálalás után a tányérukon egy kis tökmagolajjal ízesíthetik még finomabbra eme remek étket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr363414741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása