Könnyű, gyors, egyszerű. Ha éppen nincs nagy kedvem főzni vacsorára, vagy rövid időm van az érkező vendégekig, szeretettel nyúlok ehhez a recepthez. Ha tehetem, párolt lila káposztát rakok mellé a tálalásnál, de olykor egy egyszerű saláta is megteszi az éppen aktuális zöldségekből.
Tulajdonképpen télen, nyáron, vendégekkel, vagy kis vacsoránál, gyors ebédnél mindig beválik ez a recept. Jó tulajdonsága, hogy 30 perc alatt tényleg készen van. Mivel vegetáriánus vagyok, csakis "vegakolbásszal" tudom elképzelni. Gondolom mondanom sem kell húsevő társaim saját ízlésvilágukra alakíthatják a kolbászrétest.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag 2 vastagszálas gabonakolbász
- 1 tojás,
- 1 evőkanál mustár,
- olaj a réteslap kenéséhez
Elkészítés:
A réteslapok egyik felét (6 réteslap esetén 3 lapot) tiszta, nedves konyharuhára terítjük, olajjal enyhén megkenünk minden egyes réteslapot, majd a legfelsőre rákenjük a felvert tojást.
A kolbászokról lehúzzuk a bőrt és a réteslap szélére fektetjük őket.
Mustárral megkenjük és szorosan rácsavarjuk a tojásos réteslapot, úgy hogy a tészta hozzáragadjon a kolbászhoz. (A mustár elhagyható.)
A felcsavart kolbászos rúd tetejét olajjal megkenjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve a felforrósított sütőben pirosra sütjük.
Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül! Még melegen 3-4 centis darabokra szeleteljük.
Párolt lila káposztával tálaljuk.