Kolbászrétes
2011. október 15. írta: VegaLife

Kolbászrétes

Könnyű, gyors, egyszerű. Ha éppen nincs nagy kedvem főzni vacsorára, vagy rövid időm van az érkező vendégekig, szeretettel nyúlok ehhez a recepthez. Ha tehetem, párolt lila káposztát rakok mellé a tálalásnál, de olykor egy egyszerű saláta is megteszi az éppen aktuális zöldségekből.

Tulajdonképpen télen, nyáron, vendégekkel, vagy kis vacsoránál, gyors ebédnél mindig beválik ez a recept. Jó tulajdonsága, hogy 30 perc alatt tényleg készen van. Mivel vegetáriánus vagyok, csakis "vegakolbásszal" tudom elképzelni. Gondolom mondanom sem kell húsevő társaim saját ízlésvilágukra alakíthatják a kolbászrétest.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag 2 vastagszálas gabonakolbász
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál mustár,
  • olaj a réteslap kenéséhez

 

Elkészítés:

A réteslapok egyik felét (6 réteslap esetén 3 lapot) tiszta, nedves konyharuhára terítjük, olajjal enyhén megkenünk minden egyes réteslapot, majd a legfelsőre rákenjük a felvert tojást.

A kolbászokról lehúzzuk a bőrt és a réteslap szélére fektetjük őket.

Mustárral megkenjük és szorosan rácsavarjuk a tojásos réteslapot, úgy hogy a tészta hozzáragadjon a kolbászhoz. (A mustár elhagyható.)

A felcsavart kolbászos rúd tetejét olajjal megkenjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve a felforrósított sütőben pirosra sütjük.

Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül! Még melegen 3-4 centis darabokra szeleteljük.

Párolt lila káposztával tálaljuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr813305578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása