Ha rádtör az édességszörny, és nincs otthon semmi nasi, készíts egy gyors, bögrés sütit!
Biztos sok emberrel megesik, hogy kívánja az édességet, a süteményt, de nincs kedve, ideje, esetleg ereje (vagy tudása) ahhoz, hogy nekiálljon süteményt sütni, méregetni, kevergetni, habot verni, krémet készíteni. Ráadásul nincs otthon semmi csoki, semmi süti.
Ezeknek az alkalmaknak a megoldása ez a bögrés süti, hiszen keveréssel együtt az elkészítése nem tart tovább 5 percnél. Külön szuper dolog, hogy a mi ízlésvilágunkra formálhatjuk a receptet. Itt most egy kakaós-kókuszos verziót mutatok be, de almás-diósat is készítettem már, sőt sós ízvilágra is átültettem eme tudományt.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 4 evőkanál növényi tej
- 4 evőkanál olaj
- 2 csapott evőkanál cukor vagy méz, vagy biocsicsóka
- 3 csapott evőkanál finomliszt
- 3 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaópor vagy karobpor
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A fenti sorrendet tartva összekeverjük a hozzávalókat. A tésztát két részre osztjuk. Az egyikbe a kakaóport, vagy karobport, a másikba a kókuszreszeléket keverjük.
Fogunk két egyforma bögrét. Mindegyik legalább 2.5 dl-es legyen. A két színű masszát belekanalazzuk a bögrékbe.
Mikrohullámú sütőbe rakjuk a bögréket. Ha befér mindkettő egyszerre, akkor maximális teljesítményen 3,5 percig sütjük.
Ha egyenként tesszük be a bögréket, akkor sütésre elég 3 perc bögrénként.
Mivel aránylag gyorsan kiszárad, így lekvárt halmozunk a tetejére.
A kész muffinokat ki is lehet szedni a bögrékből, megkenhetjük lekvár helyett csoki- vagy vaníliapudinggal, de a bögréből is elfogyaszthatjuk a süteményeket.
Sütés előtt: |
Sütés után: |
Lekvárral ízesítve: |