Pesztós zöldbab
2023. január 08. írta: VegaLife

Pesztós zöldbab

zoldbabos_pesztos.jpg

Itt a vegán január, sokan próbálkoznak ilyenkor legalább húsmentesen étkezni. A következő receptet mindenkinek ajánlom, mert hihetetlenül egyszerűen elkészíthető és rendkívül jól laktat. Ha nincs otthon hántolt zabunk, elkészíthetjük barna rizzsel, vagy fehér rizzsel is. Férjemmel mi nagyon megkedveltük a zabot mint köretet, és tulajdonképpen teljes értékű gabona. Lényegében ha valami gyors zöldséges ételt szeretnék készíteni, ez nálam egyfajta jolly joker. Igaz a zabot kuktában főzőm puhára és a zöldbabos szósznak se kell sok idő. Így az egész fél órán belül elkészül. 

A recept

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldbab
  • 25 dkg kukorica
  • 1 bögre olivabogyó
  • 3 dl növényi tej
  • vegán pesztó
  • 20 dkg zab

Elkészítés:

A zabot érdemes előre órákra beáztatni, akár előző éjszaka is. Ha kuktánk, elektromos kuktánk van, akkor az áztatás elmaradhat, viszont ekkor is érdemes bő vízzel átmosni. Kukta nélkül kb. kétszeres mennyiségű vízben a zabot puhára főzzük. Kuktában pedig követjük a készülék ajánlását (barna rizshez, ha nincs rajta zab feltüntetve).

A zöldbabot, kukoricát és az olivabogyót egy edénybe tesszük, hozzáöntjük a növényi tejet (érdemes sűrűbb tejfélét választani), adunk hozzá 1 jó evőkanálnyi pesztót és tulajdonképpen fedő alatt puhára főzzük.

Egyszerűen a megpuhult zab a köret (persze rizzsel is elkészíthető) és a zöldbabos-kukoricás szósszal tálaljuk.

A pesztó lehet házilag készített - receptet találsz itt és itt, vagy üzletben vásárolt. Most a Veganuary-nak köszönhetően bizonyára Magyarországon is több üzletben van vegán termék. Nézz körül, hátha találsz pesztót is. (Angliában a Lidl-ben van).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr6018020792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása