Padlizsán-édesburgonya torony
2022. szeptember 19. írta: VegaLife

Padlizsán-édesburgonya torony

padlizsan-batata_feta_torony_jackfruittal.jpgEz még mindig a mini padlizsánokból készült, de normál méretű padlizsánokkal is el lehet készíteni, egyszerűen csak megfelelő méretű batátát, azaz édesburgonyát kell hozzá szerezni. Air-fryer-ben (forró levegő sütő) is elkészíthető. Ha társaságnak kínáljuk érdemesebb fogpiszkálót beleszúrni, így megtartja a "torony" önmagát. Roppant egyszerű elkészíteni és nem csak eteti magát, hanem gyorsan laktat is.

 

A recept

Hozzávalók:

  • Néhány darab padlizsán
  • néhány darab édesburgonya
  • 1 (akár füstölt vagy natur) tofu vagy vegán feta
  • esetleg jackfruit (nekem pörköltből maradt egy kevés, abból szedtem ki darabokat és tettem a tetejére)
  • Bazsalikom levelek

 

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felszeleteljük, besózzuk és egy tálcán pihentetjük őket. Az édesburgonyákat megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Igény esetén fűszerezhető vagy sózható, számunkra anélkül ízletes. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ha nem olajmentesen étkezünk, egy kevés olíva olajat csepegtethetünk alá vagy a tetejére, sütőben puhára sütjük. Mindez air fry-erben is elkészíthető, kisebb mennyiségekkel adagolva.

Közben a padlizsán levet eresztett, letöröljük, majd a padlizsán szeleteket az édesburgonyához hasonlóan megsütjük. A padlizsánra egy pici csepp bazsalikomos olajat cseppentettem, még jobban kihozta az ízét. Amíg sül a vegán fetákat vagy tofukat felkockázzuk. 

Miután megsült a két zöldség, a tornyokat összeállítjuk. Egy szelet édesburgonya, egy szelet padlizsán, egy kocka tofu/vegán feta, és egy kisebb bazsalikom levél - ennek híján őrölt bazsalikommal is megszórhatjuk.

Ha tálaljuk, nagyobb társaságnak, a közepébe érdemes fogpiszkálót szúrni.

padlizsan-batata_torony.jpg

 

padlizsan-batata_feta_torony.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr7017934339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása