Medvehagymás burgonyaleves
2012. április 23. írta: VegaLife

Medvehagymás burgonyaleves

Még mindig tart szerencsére a medvehagyma rövid szezonja. Igyekszem kihasználni és amit csak lehet ezzel ízesíteni. A következő leves egy krémesebb állagú burgonyaleves, amelynek ízvilágát roppantul feldobja a medvehagyma.

 

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 12 szem közepes burgonya
  • víz
  • 2 dl növényi tej
  • 5-8 szál medvehagyma

 

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben feltesszük főzni - úgy, hogy a víz éppen ellepje őket. Addig főzzük, míg a krumplikockák megpuhulnak, de nem főnek szét. Ekkor a krumpli egy részét kivesszük a lábosból és egy tálba félre tesszük. A másik, vízben maradt burgonyákhoz a növényi tejet hozzáöntjük és tovább főzzük. Amikor már szinte szétfőne, lezárjuk, kicsit lehűtjük és összeturmixoljuk. Majd az összeturmixolt levet visszaöntve a lábosba újra feltesszük főzni.

A felszeletelt medvehagymákat beledobjuk a krémlevesbe, hagyjuk egy kicsit rottyanni, majd a már elkülönített, de megfőtt krumplit is hozzáadjuk.

Hmmm... nagyon finom krémes, medvehagymától ízletes burgonyalevesben lehet részünk.

Esetleg tálalásnál a tetejére pár csepp medvehagyma olajat csepegtethetünk. Csípős íz kedvelői chilipaprika darabkákat szórhatnak a leves tetejére.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr164467705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása