Zellerpástétom
2012. április 17. írta: VegaLife

Zellerpástétom

Finom kis kenyérfeltét, ami nálunk nagyon gyorsan elfogy. Könnyen elkészíthető, ha van otthon egy-két zellergumónk.

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1-2 zellergumó
  • 2-3 krumpli
  • só vagy ételízesítő
  • víz
  • medvehagyma vagy fokhagyma, vagy lila hagyma, vagy újhagyma
  • hidegen sajtolt olaj

 

Elkészítés:

A zellert és a krumplit meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk és egy edényben feltesszük főzni. A víz éppen hogy ellepje. Egy csipet sót vagy ételízesítőt teszünk a vízbe és fedő alatt puhára főzzük.

Turmixba vagy gyorsaprító gépbe tesszük, a főzőlevéből öntünk hozzá egy keveset (NEM MINDET!), így könnyebben lehet turmixolni, és összekeverjük. Amikor már szinte krumplipüré sűrűségű, hozzáadjuk a hagymát, tovább keverjük egy rövid ideig. A legvégén még egy kevés olajat teszünk hozzá, amivel szintén tovább turmixoljuk, és kész is a finom, egészséges, ízletes kenyérre való "zellerpüré".

Szórhatunk a tetejére, vagy bele a masszába petrezselyemzöldet is, ez esetben már csak kéz és fakanál segítségével keverjük át.

Kevesebb, mint 30 perc és kész a szendvicsünk, ha kenyérre kenjük és uborkát, paradicsomot, paprikát teszünk rá, vagy mellé.

Ha van otthon külön (pl:maradék) főtt krumplink, nem szükséges együtt megfőzni, csak zellert kell készíteni hozzá, és a fent leírtak szerint mehet a turmixolás. (Botturmixszal is megoldható.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr354456054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása