2012 februárjában egy kedves barátom megnősült. Szép kis esküvő volt. Esküvő előtt pár nappal érkezett felém a kérdés, hogy tudnék-e segíteni a konyhai előkészületekben az utolsó előtti felvonásban? Gondolkodás nélkül igent mondtam. Számomra ez nem munka volt, sokkal inkább gasztronómiai élmény, gasztrotúra a zöldségek birodalmában. Élvezet volt minden perc, amit a sok finomság között tölthettem el. Erről hoztam képes beszámolót a teljesség igénye nélkül.
| |
A tűzhelyek, ahol a leves, a kétfajta töltött káposzta, a spéci angol tea és a további ételek megfőzésre kerültek. | Az edények,amelyekben az ételek rotyogtak és főttek...
|
A levesbevaló hús helyett még egészben. | Felaprítva az én kezeim által lett. |
Répával és sajttal töltött káposztatekercsek készülnek a forróvizes fürdőre... | A tálcán várakoznak a kirántásra, és a finom bundára. |
Közel 100 db tojás kellett a különböző zöldségek panírozásához. | A tojások ehhez fel is lettek alaposan verve. |
A különböző saláták alját képezték a díszes káposzta levelek. | A vacsora során nem jöttem rá, hová tűntek a póréhagyma karikák. |
Rengeteg krumpli került felaprításra a krumplipüréhez. | Zöldségekkel teli lé fő levesalapnak. |
Répa és egyéb finom zöldségek kerültek a levesbe bele... | Vegetáriánus mesterszakács gyors mozdulattal megkeverte a levest. |
A szépsége fogott meg a halomnyi citromnak - díszítésre a fele fel lett karikázva. | Ecetes savanyúság helyett valami nagyon finom saláta - igazi citromlével meglocsolva várta a díszes tálalást. |
A káposztalevelek felett franciasaláta halmok egy kupacban a díszítés és a szervírozás előtt.
| És egy kis ízelítő: Ha mindent nem is mutathatok meg a műhelytitkokból és a menüből, a hamis újházi tyúkhúslevesből bizony kétszer is szedtem. |