Zöldséges lasagne
2011. november 27. írta: VegaLife

Zöldséges lasagne

Napjainkban már igen sokféle lasagne létezik. Mondhatnánk is rá, ahány ház, annyi szokás.

Kipróbálnék szívesen egy igazi lasagne-t valahol Itáliában. (Bár úgy hallottam kétesélyes az ügy, mert lehet, hogy Angliából származik, ettől függetlenül megkóstolnék egy olasz vegetáriánus specialitást.)

Amíg nincs lehetőségem Olaszországba utazni, addig beérem saját receptemmel, ami, meg kell hagyni igen finom, ha több barátom ízletesen fogyasztotta el.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 doboz lasagne lap (nálam a Lidl-ben kapható tökéletesen megfelel)
  • 1 kg zöldség (pl mexikói)
  • paradicsomlé vagy szósz
  • olasz vagy pizza fűszer
  • 10 dkg margarin
  • 3 dl növényi tej
  • kukoricakeményítő
  • paradicsom

 

Elkészítés:

A szószhoz az 1 kg zöldséget sűrű paradicsomlében, vagy szószban puhábbra főzzük. A főzés végén, amikor már a zöldségek megpuhultak, olasz vagy pizza fűszerkeverékkel megszórjuk. Hagyjuk rottyani egyet, majd lezárjuk.

Kivajazunk egy tepsit és kész lasagne lapokkal befedjük. A szósz egy részét ráhalmozzuk a tésztalapokra, majd elsimítjuk rajtuk szép egyenletesen.

Újabb tésztalapokat fektetünk rá - ez így megy egészen addig, míg van tészta és szósz. Az utolsó mindenképpen tészta legyen.

Elkészítjük a besamelt hozzá. Margarint megolvasztjuk. Hozzákeverjük a növényi tej felét.

A másik felét kikeverjük kb. 2 evőkanál keményítővel. Amikor a margarinos tejes lé forr, levesszük a gázról és lassan hozzákeverjük a keményítős tejet.

Alacsony gázon folyamatos keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. Ezzel a mártással kenjük meg a legfelső tésztalapokat.

Pár szem paradicsomot felkarikázunk és a besameles lapok tetejére fektetjük.

A tepsit alufóliával vagy a sütőtál tetejével letakarjuk - így kezdjük el sütni. Kb. 30-40 percig sül, majd leszedjük a fóliát, és tovább sütjük, míg egy kicsit megszikkad a teteje.

Nyilván vannak, akik a sajtért annyira rajonganak, azt is raknak a tetejére. Én próbáltam inkább növényi alapokkal elkészíteni.

 

  
  
  
  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr553414833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása