Sushi cukkiniből
2011. október 30. írta: VegaLife

Sushi cukkiniből

Nem kell nekünk Délkelet Ázsiába mennünk, hogy sushit együnk. Sőt! Nem kell hozzá nekünk fekete tengeri moszat (nori) sem. Miért? Mert nálunk készen áll a henger, csak meg kell töltenünk. Nem másról beszélek, mint a cukkiniről.

Ott lapultak a hűtőm alsó dobozában a kicsit megöregedett cukkinik. Szép nagy darabok voltak. Szerettem volna valami egyedit készíteni. Interneten bóklásztam, míg megláttam, valaki megtöltötte darált hússal a cukkiniszeleteket. Más sem kellett hozzá, hogy nyomdokaiba lépjek és elkészítsem a cukkinis sushi vega (sőt! vegán, mert tojás sem kell bele) változatát.

A recept:

Hozzávalók: 

  • 3-4 nagyobb darab cukkini
  • kb. 20-25 dkg barnarizs
  • 2 pritamin vagy kápiapaprika
  • 1 bögre (vagy konzerv) kukorica
  • lilahagyma
  • kapor
  • víz
  • ételízesítő

 

Elkészítés:

 A cukkiniket felszeleteljük vastagabb karikákra. A magjaikat kivesszük, majd a cukkini belsejét is kicsit kivágjuk, figyelve arra, hogy a héját át ne vágjuk, és maradjon még egy kis perem is a héj alatt. Forrásban lévő sós vízbe tesszük az így előkészített cukkinidarabokat. 2-3 percig főzzük őket, majd kivesszük a vízből és lecsöpögtetjük őket. Ezt a műveletet hívják blansírozásnak.

Közben a barnarizst megfőzzük, hozzáadjuk a kukoricát (ha kell, előtte megfőzzük).

A kikapart cukkinihúsokat teflonban átpároljuk, kaporral, ételízesítővel meghintjük.

A kukoricás barnarizshez keverjük a megpárolódott cukkinibelsőt, majd az apróra szelt pirospaprikát, és a feldarabolt lila hagymát. Ételízesítővel megszórjuk, hogy ne legyen sótlan.

Ha kihűltek a blansírozott cukkiniszeletek, megtöltjük őket a zöldséges rizzsel.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a megtöltött cukkiniszeleteket ráhelyezzük. Kb. 20-30 percig (míg kicsit megbarnul a teteje) sütjük.

Magában is kiválóan elfogy, de köretnek is megfelelő étel.

(A képek nem túl szépek, sajnos csak mobillal tudtam megörökíteni eme remek étket.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr863340021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása