Könnyű vasárnapi ebédet terveztem, mivel nem vártunk vendéget, a napot is inkább pihenésre szántuk. Nem volt szükség kalóriadús ételre sem. Arra törekedtem, hogy inkább rostban, vitaminban gazdag étel legyen - ami 30 perc alatt elkészíthető. Így fincsi sült zöldségek kerültek az asztalra. Mivel egész délután pihentünk (én blogoltam), így éhesek sem voltunk.
Nem csak ezekben az esetekben érdemes ezt a receptet elkészíteni, hanem olyan vacsorákhoz is, amikor valami könnyed étellel szeretnénk a napunkat lezárni.
Konklúzió: ez is egy vegán ebéd lett. :)
A recept:
Hozzávalók:
- 3-4 fej cékla
- 5-6 közepes krumpli
- 8 db répa
- fokhagyma
- ételízesítő
- olaj
- őrölt köménymag esetleg
Elkészítés:
A céklákat és a krumplikat bő vízben héjastul megfőzzük. (Persze előtte megmossuk őket.)
A kihűlt, megfőtt burgonyákat és céklákat hámozás után kockákra vágjuk.
A meghámozott répákat kisebb hasábokra vágjuk, megpároljuk egy kevés víz és fedő segítségével.
A megpárolódott répákat a felkockázott többi zöldséggel összekeverjük.
Ételízesítővel megszórjuk, egy kevés olajat is öntünk rá. Fokhagymadarabokat teszünk hozzá. Esetleg egy kevés őrölt köménymagot.
Jól átforgatjuk a zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepes lángon kb. 30 percet sütjük.
A fűszerek jól átjárják a zöldségeket, fenséges ízt adva nekik. Tálalásnál zsenge borsmentával vagy friss bazsalikommal megszórjuk. (Ízlések és pofonok...)