Sült őszi zöldségek
2011. október 30. írta: VegaLife

Sült őszi zöldségek

Könnyű vasárnapi ebédet terveztem, mivel nem vártunk vendéget, a napot is inkább pihenésre szántuk. Nem volt szükség kalóriadús ételre sem. Arra törekedtem, hogy inkább rostban, vitaminban gazdag étel legyen - ami 30 perc alatt elkészíthető. Így fincsi sült zöldségek kerültek az asztalra. Mivel egész délután pihentünk (én blogoltam), így éhesek sem voltunk.

Nem csak ezekben az esetekben érdemes ezt a receptet elkészíteni, hanem olyan vacsorákhoz is, amikor valami könnyed étellel szeretnénk a napunkat lezárni.

 Konklúzió: ez is egy vegán ebéd lett. :)

A recept:

Hozzávalók:

  • 3-4 fej cékla
  • 5-6 közepes krumpli
  • 8 db répa
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj
  • őrölt köménymag esetleg

 

Elkészítés:

A céklákat és a krumplikat bő vízben héjastul megfőzzük. (Persze előtte megmossuk őket.)

A kihűlt, megfőtt burgonyákat és céklákat hámozás után kockákra vágjuk.

A meghámozott répákat kisebb hasábokra vágjuk, megpároljuk egy kevés víz és fedő segítségével.

A megpárolódott répákat a felkockázott többi zöldséggel összekeverjük.

Ételízesítővel megszórjuk, egy kevés olajat is öntünk rá. Fokhagymadarabokat teszünk hozzá. Esetleg egy kevés őrölt köménymagot.

Jól átforgatjuk a zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepes lángon kb. 30 percet sütjük.

A fűszerek jól átjárják a zöldségeket, fenséges ízt adva nekik. Tálalásnál zsenge borsmentával vagy friss bazsalikommal megszórjuk. (Ízlések és pofonok...)

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr753340869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása