Narancsos céklafőzelék
2014. november 19. írta: VegaLife

Narancsos céklafőzelék

céklafőzelék narancsosan.jpg

Nagyjából egy hónap és itt a karácsony, amikor ünnepi ízekkel (is) megörvendeztethetjük szeretteinket. Ugyan nem egy nagyon bevett dolog főzeléket készíteni karácsonyra, de a következőt akár erre az ünnepre is ajánlom. Hihetetlenül különleges íze van. A cékla és a narancs harmóniája megízesíti (nem csak) a karácsonyunkat. Milyen olcsó és egyszerű étel, mégis milyen nagyszerű! Ebből az élményből nem érdemes kimaradni!

A recept

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 1 narancs
  • 2 dl kókusztej (dobozos)
  • víz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • alufólia
  • rizsliszt

 

Elkészítés:

A céklákat megmossuk és alufóliába minden darabot becsomagolva egy tepsiben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kb. 45 perc sütés után a tepsi aljára egy kevés vizet öntünk (kb. 1-2 dl). A megsült, kihűlt céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy lábosba tesszük. A kókusztejet egy kevés vízzel és néhány (4-5) kocka céklával, a narancs lereszelt héjával, a narancs húsával, fokhagymával és egy kevés sóval alaposan összeturmixoljuk. Ha a narancshús rostjai nagyon egybe maradtak, szűrőn keresztül átszűrjük. Az így kapott rózsaszín lé egy részét kikeverjük 2-3 ek rizsliszttel, a többi folyadékkal pedig felöntjük a céklát. Hozzákeverjük a rizsliszttel kikevert folyadékot, forralunk rajta egyet, s közben főzelékké sűrűsödik az ételünk. Kész is a narancsosan eszméletlenül finom céklafőzelék.

 narancsos céklafőzelék.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr766912703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása