Mandarinos holdacskák
2013. december 31. írta: VegaLife

Mandarinos holdacskák

mandarinos félholdak.jpg

Hogyan kerül ebbe a mandarinos-csokis-kekszes süteménybe avokádó? Az emberek nagy része ezt nehezen tudja elképzelni, vagy egyáltalán társítani. A következőkben elárulom ennek titkát.

Csak óvatosan, mert függővé válhatsz! :)

A  tészta receptje:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • növényi tejpor
  • víz
  • mandarin

 

Elkészítés:

A tejporból és vízből kb. 3-4 dl növényi tejet készítünk. (Persze, ha nem sietős, nem tejporos növényi tejet is készíthetünk, "igazi" hozzávalókból - pl. kókusztejet, diótejet) A megdarált kekszet felöntjük a tejjel, majd az egészből egy nagy gömböcöt, egy golyót gyúrunk. Mivel a keksz édes, a tejpor szintén édes, így nem gondolom, hogy szükséges tovább édesíteni. Kókusszal megszórt deszkán kinyújtjuk, elkenjük rajta a krémet (recept lásd lentebb) és kis pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk a tésztából. A félholdacskák tetejére pedig mandaringerezdeket teszünk.

Következzen az avokádó-titok:

A  csokikrém receptje:

Hozzávalók:

  • 1,5-2 db érett nagy avokádó (én másfél darabbal dolgoztam)
  • 5 dkg kakaópor (kevesebb karobbal is készíthető!)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg édesítőszer, pl: nádcukor, nyírfacukor, méz, stb, ki mit használ
  • 1 csipet tengeri só
  • 1/2 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília esszencia

Elkészítés:

Vegyük elő a turmixgépet és a fentieket mindet, ebben a sorrendben tegyük bele. Indítsuk el, és hamarosan látni fogjuk hogy milyen fantasztikus krémet kapunk végeredménynek. Olyan krémet, mint a csokitorták csokikrémje.
Ha lágyabb krémet szeretnénk, pár csepp vízzel vagy növényi tejjel krémesebb lesz. A kész krémet kb. 1/2 órára érdemes hűtőbe tenni, megdermedés után jobban használható. Amíg dermed a krém, van időnk elkészíteni a kekszből a tésztát a fentiek alapján, és/vagy mandarinokat pucolni, gerezdekre szedni. Férjem ezt a süteményt vitte munkahelyére a közös karácsonyozásra. Nagy sikere volt, gyorsan el is fogyott. Nem csak karácsonyra, hanem pl. szilveszterre is kitűnő, dekoratív és finom falatok.

csokikrém.jpg

Persze a recept átalakítható egészségesebb formára, ha keksz helyett zabpelyhet darálunk (ekkor édesíteni kell), a csokikrémet pedig karobbal készítjük. Ehhez hasonlóan jártam el ennél a receptemnél.

csokis mandarinos félholdak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr655717506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása