Nutella - házi mogyorókrém (egészségesebb verzió)
2012. november 17. írta: VegaLife

Nutella - házi mogyorókrém (egészségesebb verzió)

mogyorókrém.jpgSzerintem sokkal valódibb, finomabb, mogyorósabb íze van a házilag elkészített mogyorókrémnek, mint bármelyik üzletben kapható próbálkozásnak. Ráadásul ha mi készítjük, tudjuk pontosan, mi kerül bele. Feltehetőleg semmi mesterséges. Számomra olyan fenséges íze van, hogy szó szerint sajnálom azokat az embereket, akik mogyoróérzékenyek, és nem fogyaszthatják. Ha ez így van, még mindig elkészíthető szezámmaggal, s közel hasonló ízt kapunk. Feltéve, ha szezámmagot viszont fogyaszthatunk...

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 marék mogyoró
  • víz
  • 1 csapott kanál karobpor vagy kakaópor (szerintem karobbal finomabb...)
  • édesítőszer - méz, gyümölcscukor, barnacukor, xilit,aszalt gyümölcs (pl:datolya) stb.
  • aprítógép (min. 500 Watt)

 

Elkészítés:

Ha a mogyoró nincs megpirítva eleve, akkor egy teflon edényben enyhén megpirítjuk. (Finom illata és íze lesz.)
Ha pirított mogyoró van a birtokunkban, akkor erre nincs szükség. Egyszerűen az aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a karobot (vagy kakaót). Összedaráljuk. Egy tálkába szórjuk, amikor már teljesen por állagú lett és egy kevés vizet, valamint ízlésünknek megfelelő mennyiségű édesítőszert keverünk hozzá. Az elkészült krémet kenyérre kenjük. Tovább ízesíthetjük, ha a kenyérre teszünk gyümölcsöt - például ananászt vagy almát, vagy körtét.

Parti és vendéglátó falatnak is kitűnő csemege. Pláne, ha kis kockákat készítünk, tetejükre szép kis gyümölcsszeletet teszünk, fogpiszkálóra szúrjuk. Gyorsan elkészül és persze azonnal elfogy.

Csak egy dolgot ajánlok hozzá: Mértékletességet - feltéve, ha nem akarunk pattanásokat, vagy nehezebb gyomrot.

Nemcsak kenyérre kenve, de süteményhez is remek krémet készíthetünk gyorsan a mogyoróval így. Megtölthetünk vele palacsintát is, vagy kalácsot, kelt-tészta félét.

mogyorókrém4.jpg mogyorókrém3.jpg

 

mogyorókrém2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr984911246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása