Áfonyás turmix (reggelire)
2012. szeptember 01. írta: VegaLife

Áfonyás turmix (reggelire)

áfonyás turmix2.jpgSzeptember első napja van, de áfonya még kapható elvétve a piaci standokon. Igaz, most már dupla annyiért láttam, mint amikor a palacsintához és ehhez a turmixhoz használtam fel a gyönyörű liláskék szemeket. Nos igen, a turmix nálunk rendszeres "vendég". Eleinte a férjem keveset törődött azzal, hogy Ő is fogyasszon friss gyümölcsöket, akkor kezdtem el turmixokat gyártani. Egyszerűen csak kevés figyelme volt rá. Manapság viszont már önként és "dalolva" választja reggel éhgyomorra az ízletes nektarint, almát, körtét, vagy éppen az idény gyümölcsét. A turmixok viszont megmaradtak jó szokásként, és igyekszem mindenféle gyümölcsből kipróbálni, vajon melyik a legfinomabb? :) Persze ezt eldönteni ki tudja? (Nekem még nem sikerült, ezt elárulom.)

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 marék megmosott áfonya
  • 4 dl növényi tej (idő sürgetése miatt most rizstejpor és víz szolgált ki)
  • esetleg édesítőszer (méz, gyümölcscukor, nyírfacukor, stb.)

Elkészítés:

A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük. Először kevesebb tejet öntünk hozzá (picit ellepje) és összeturmixoljuk. Majd hozzáadjuk a maradék növényi tejet ismét turmixoljuk, végül szükség esetén édesítjük. Mivel rizstejport használtam, az eleve édesített, nem volt szükség további édesítő anyagra. Aki szereti a menta ízét, az áfonyával együtt azt is összeturmixolhatja, illetve a turmixunkat díszíthetjük is vele.

 

áfonyás turmix.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr194746525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BSz.Kitti 2012.09.02. 21:35:36

Nagyon jól néz ki! Biztos, hogy finom is.

VegaLife 2012.09.03. 07:00:02

@BSz.Kitti: Nekünk ízlett, gyorsan elfogyott! :)
süti beállítások módosítása