Csokis trüffel kosárka
2023. november 19. írta: VegaLife

Csokis trüffel kosárka

csokis_truffel.jpgBriliáns édesség az ünnepnapokra vagy vendégségbe, sőt akár gaszto-ajándéknak is kiváló. Briliáns, mivel kevés hozzávalóból elkészíthető, ráadásul gyorsan elkészül, nem időigényes, az íze pedig olyan tömény, hogy nem kívánunk belőle túl sokat enni. A trüffel szónak két jelentése is van, az egyik egy puha csokis sütemény, a másik pedig a szarvasgomba neve. Sajnos ez utóbbi nagggggyon drága. Nem is beszélek többet róla, mert az íze viszont annál finomabb. Most puha csokis süteményre használjuk a trüffel szót.

Ha több ember számára készítjük ezt az édességet, érdemes az adagokat megduplázni vagy megháromszorozni. 1 nagyobb banán és egy tábla csokival kb. 12 kosárka készíthető. 

A recept

Hozzávalók a "tésztához":

  • 1 maroknyi dió vagy mandula vagy vegyesen valamilyen olajos dióféle
  • kevés víz
  • ízlés szerint csavarhatunk bele egy fél citromot, vagy belereszelhetjük a citrom héját.

A magokat finomra őröljük és egy kevés vízzel egy gombócot formálunk belőle. Frissen tartó fóliát leterítünk az asztalra vagy a munkalapra/ gyúródeszkára és sodrófával kinyújtjuk majd pogácsa szaggatóval (kisebbet érdemes választani) kiszaggatjuk. Egy muffin sütőbe papírokat teszünk. A kiszaggatott tésztákat beletesszük ezekbe a kis papírkosárkákba, majd ha eperrel szeretnénk elkészíteni, egy fél epret teszünk mindegyikre. 

 

Hozzávalók a "krémes" részhez

  • 1 banán
  • 100g vegan étcsoki

A banánt aprító géppel pépesre keverjük. Az étcsokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk. A megolvadt csokihoz hozzákeverjük a banánpépet. Igény esetén tehetünk hozzá reszelt narancshéjat.

Az összekevert banános étcsokit rákanalazzuk a kiszaggatott tésztalapokra.

 

Elkészítési folyamat képekben

 

csokis_truffel_banannal_eperrel.jpg

csokis_truffel_banannal_eperrel_etkocsival.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr2518261695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása