Zabpalacsinta sütőben sütve
2017. április 08. írta: VegaLife

Zabpalacsinta sütőben sütve

pancake_bananos_zabpalacsinta_sutoben.jpgEgy kis egészséges, reggeli kényeztetés. Míg a palacsinták a sütőben sülnek, van időnk mást csinálni, így nem kell a tűzhely mellett álldogálni. Foghatunk egy nagyobb tepsit, sütőpapírral kibélelve kis köröket formálunk a palacsinta tésztából a tepsibe, így tesszük be az előmelegített sütőbe. Persze, meg kell őket fordítani, miután az egyik oldaluk átsült. Másik lehetőség, ha van alacsony cupcake formánk (lásd az írásom végén a legutolsó kép), a muffinformáknál kisebb, alacsonyabb sütőforma, akkor abban is süthetjük. Szintén meg kell fordítani a palacsintákat. Ezt követően rajtunk áll, hogy mivel fogyasztjuk a mini-palacsintákat. Hasonlóan, mint az amerikaiak, tehetünk rá mogyorókrémet és/vagy lekvárt. Mogyorókrém helyett 100%-os mandulakrémmel, fagyasztásból kiengedett bogyós gyümölcsökkel és datolyasziruppal/agavésziruppal édesítettük. A mandulakrém meglehetősen drága, itt Angliában is, de pár napig volt egy boltban leárazás és akkor megkaptam nagyon nagyon olcsón. Az agavészirupot pedig ajánédkba kaptam, pont miután beszereztem egy datolyaszirupot, szóval fejedelmi lakománkat olcsón sikerült kivitelezni. Mégha drágák is ezek általában, szerencsére nem sokat kell belőlük használni, már kevés is jó ízt ad, sokáig elég lehet.

 

pancake_oat_and_banana.jpg

 

A recept

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb, érettebb banán (barnás héju banán ajánlott)
  • kb 15 dkg őrölt zabpehely
  • kevés növényi tej vagy víz
  • gyümölcsök
  • natúr mandulakrém
  • datolyaszirup/agavészirup/méz
  • tapadásmentes sütőlap

 

Elkészítés:

A banánokat villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a zabpehely-lisztet, s némi növényi tejet vagy vizet. Sűrű tészta kell legyen, ami nem folyik. Tapadásmentes sütőlapokra is helyezhetjük a palacsintákat, vagy ahogy fentebb írtam, megsüthetjük sütőben is. Ha cupcake formában sütjük, érdemes egy kevés kókusz zsírral a formákat kikenni. Ha megsült az alja, meg kell fordítani és a másik oldalát is átsütni.

Mandulakrémmel megkenve, rétegezve, hozzá sok-sok gyümölcsöt fogyasztva királyok által is irigyelhető reggeliben/desszertben lesz részünk.

 

sutoforma.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr7112394089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ymel 2017.04.09. 21:59:10

nekem tetszene, de hogy a manoba lehet ez egeszseges, amikor a sutes .gondolom, 150 fok felett tortenik?
Masik, mi az a novenyi tej? Kutyatej?

VegaLife 2017.04.09. 22:06:07

@ymel: Megha a sutes magas hofokon is tortenik, ugy gondolom, egeszseges, mert nincs benne feher liszt, feher cukor, se tojas, nem bo olajban sult ki.
A novenyi tej lehet szojatej, mandula- vagy kokusztej, vagy akar zabtej. Persze ezeket hivhatjuk italoknak is, mint zabital, mandulaital. Erre is talalsz receptet, ha nem boltban szeretned megvenni: vegalife.blog.hu/2016/11/14/zabital_hazilag_keszitve

ymel 2017.04.11. 18:52:25

koszi, mar keszul is. nem tettem bele semmi tejet, szoval csak zabpehely meg banan. Most sul, az illat remek, meglatjuk, milyen lesz.

VegaLife 2017.04.11. 18:53:09

@ymel: Remek, remelem izlett. :)

ymel 2017.04.12. 16:05:17

@VegaLife: igen, koszi a posztot! Ha nem is ugyanugy keszitettem, az inspiracio toled jott! Kerdesem: a tied vajon crispy lesz-e? Nem igazan ropogosra gondolok, csak olyan szajban 'harsogosra'.

VegaLife 2017.04.12. 21:08:24

@ymel: Aminek nagyon vekony volt a tesztaja, a szele ropogos volt, ha rogton sutes utan ettuk. Volt olyan, aminek ereztem, enyhen ropogos a szele, de megpuhult kesobb. Orulok, hogy inspiralo volt a poszt. :)
süti beállítások módosítása