Cékla-répa turmix
2012. június 25. írta: VegaLife

Cékla-répa turmix

20120625_132446c.jpgNem sokat kellett várni az új céklára. Anyósom kertjében már terem, így nagy örömömre bio cékla ízesíti meg mindennapjainkat. Legutóbb pedig az egyik reggeli turmixunkat.

A cékla a földnek azon nagyszerű "gyümölcse", amely által Isten gondoskodott egy olyan növényről, ami sok rákbeteg embernek hasznára, teljes gyógyulására van, hiszen a cékla képes megakadályozni a daganatos sejtek szaporodását. Persze nem elég csak céklát enni a rákos betegeknek. A rossz életmód szokásait, a húsokban gazdag étrendet meg kell változtatni. Nekem van néhány ismerősöm, aki teljes életmód és táplálkozásváltással felépült a rákból. A kérdés persze első sorban az, hogy az ember tényleg meg akar-e gyógyulni, vagy sem.

Persze tisztában vagyok vele, hogy életünk ideje felett egy nagyobb Bölcsesség rendelkezik, nem dobok követ senkire, aki rákban huny(t) el. Tudom, hogy a rákbetegség gyógyítása nem ilyen egyszerű, hogy egyél zöldséget, gyümölcsöt és meggyógyulsz. De ha még ezt sem tesszük meg a gyógyulásunk érdekében, akkor mire akarunk számítani? Azzal, hogy kipróbáljuk, még nincs veszteni valónk. Legyőzni saját kívánságunkat hatalmas lépés önmagunknak. Miért ne lehetnénk legalább ezen a téren sikeresnek elkönyvelve? Ez aztán erőt tud adni a következő lépések megtételéhez.

 Visszatérve a cékla áldásaira, nem csak a rákbetegek számára ajánlott, hanem vérszegények, állapotos kismamák számára is igen hasznos, valamint menstruációs zavarokat is befolyásolhatunk fogyasztása során.

A, B1, B2 és C- vitamint, káliumot, folsavat, magnéziumot, foszfort tartalmaz. Előnyös a sav-bázis egyensúly karbantartására illetve a méregtelenítéshez is fontos táplálék.

Remélem, sikerült kedvet adnom a cékla gyakoribb nyers, főtt vagy sült változatának fogyasztásához. Az ecetes céklát, céklalé fogyasztását azonban ha lehet kerüljük. Rendszeresen semmiképpen se válasszuk eledelül.

Ha meghoztam a kedvet ahhoz, hogy táplálkozási szokásainkhoz felvegyük a céklát, akkor szolgáljon most itt egy recept hozzá:

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej cékla
  • 2-3 szál répa
  • víz
  • turmixgép

 

Elkészítés:

A répákat és a céklát meghámozzuk, megmossuk és felaprítjuk. A céklákat apró kockákra, a répákat vékony karikákra. Ha van hámozó késünk, a répát megpróbálhatjuk vékony karikákra szeletelni vele.

Mindezt a turmixgép edényébe tesszük, öntünk hozzá kb. 1 dl nem hideg, de nem is forró vizet. Elindítjuk a turmixolást, addig dolgoztatjuk a gépet, míg folyékonyabb állagú italt nem kapunk.

Kakukkfűvel megszórhatjuk tálalásnál. Anélkül is finom. Egyfajta édeskés íze van. Ajánlott napi adag 1,5-2 dl. Lassan igyuk, meghajthat.

 

20120625_132417c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr634610084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása