A gyógyszeripar árnyoldalai - 1. rész
2012. április 18. írta: VegaLife

A gyógyszeripar árnyoldalai - 1. rész

Rendkívül érdekes és még inkább tanulságos előadásban volt részünk tegnap este a TF-n. Legjobb képességemmel igyekszem továbbadni, amit csak sikerült lejegyeznem – sajnos a teljesség igénye nélkül.

A képen a "Drug Companies" a Gyógyszeripari cégeket jelenti. (Aki nem tudna angolul.) Kezükben az orvosok, mint a marionett bábuk, úgy írják fel a recepteket, gyógyszereket.

  

Az előadó (dr. Lukács Tamás) felhívta elsők közt a figyelmet arra, hogy betegségeink 95%-a életmód eredetű, valamint, a természetben nagyon sok növény gyógyító hatással rendelkezik, amelyek nem a tünetet kezelik, hanem  a probléma forrására hatnak.

 

Két gyógynövényt ki is emelt az előadás elején. Az egyik az aloe vera, amely fogyasztása jótékony hatással bír többek között a hasnyálmirigyre, így befolyásolva és jó irányba segítve a cukorbetegséget.

A másik gyógynövény példa a mirha volt. Egy igen érdekes történetet mondott el ezzel kapcsolatban: 

Létezik egy trópusi vidékek édes vizeiben összeszedhető betegség, ez a Schistosomiasis. Ezekben az édes vizekben élő bizonyos lárvák képesek áthatolni az egészséges bőrfelületen, és a test belső szervezetében megtelepedni, szaporodni, ezáltal pedig különböző belső rendszerbeli károkat eredményeznek.  Ennek a betegségnek kiváló gyógyító hatású szere a mirha.

Természetesen csak trópusi éghajlatú édes vizekben lehetséges ezt a fertőzést elkapni. (pl: Brazília, Afrika bizonyos részei, Távol Kelet, stb.)

Az előadás során beszélt arról a fontos tényről is, hogy a gyógyszereket sem szabad teljes mértékben mellőzni, bizony vannak esetek, amikor életet mentenek, habár mellékhatásaik tekintetében óvatosan kell velük bánni.

A hallgatóság megismerkedhetett a CITOKROM p450 enzimmel, amely a gyógyszerek lebontásáért felelős.

A doktor úr elmondta, hogy ma nincs olyan nap, hogy ne kelljen cukorbeteget operálni, ez pedig a gyógyszerek sok mellékhatásához vezethető vissza.

Napjainkban legalább 6000 törzskönyvezett gyógyszer van.

2008-ban Ausztráliában egy mérgezést kutató intézetben vizsgálatok alapján megállapították, hogy 119 ezer segélykérő telefonhívás majdnem felét (48%) 5 év alatti gyermekek véletlen gyógyszer túladagolása miatt kapták. Ezeknek a gyógyszereknek a zöme paracatemol tartalmú tablettákkal volt kapcsolatos. 5 tablettányi paracatemol a májban már kimutatható. Angliában évi 20 májátültetést végeznek kizárólag a paracatemol tabletták fogyasztása miatt. Tehát a paracatemol tabletták csak rövid ideig kis mennyiségben adhatók a szervezetnek.

Megtudhattuk, hogy mindig az originális gyógyszerek a legjobbak, szemben a generikus gyógyszerekkel.  Az originális gyógyszerek, ahogy a neve is jelzi, az eredeti készítmények. Ezeknél a teljes gyártási technológiát mellékelni kell. Szabadalmuk 20 évig tart. Ennek lejárta után a cégeknek kötelező nyilvánosságra hozni a gyógyszermolekulát, s ezt követően gyártásuk más cégek számára is lehetővé válik, de ezek már a generikus gyógyszerek.

A hallgatóság sorai között ülve okosabbak lehettünk a táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban is. Csak szúrópróba szerűen vizsgálják az összetevőket. Nem biztos, hogy valóban azok az összetevők kerülnek a tablettákba, kapszulákba, mint ami a dobozokon fel van tüntetve, így ha csak lehetséges, törekedjünk a vitaminok természetes úton történő bevitelére. Például kálcium esetén minimum napi egy kanál őrölt szezámmag és mák fogyasztása ajánlott.

A C-vitamin nagyon fontos a szervezet számára. Napi 1 gramm C-vitamin fogyasztása mindenképpen ajánlott.  Szent-Györgyi Albert betegség idején akár 7 gramm C-vitamint fogyasztott. Ha tehetjük, elsősorban növényi kivonatú C-vitamint válasszunk. Érdekes dolog, hogy a kutyák és kecskék szervezete képes C-vitamint előállítani. Az emberi szervezet sajnos nem, így szükséges fogyasztani – lehetőleg minél természetesebb módon.

Daganatkezeléshez nélkülözhetetlen és nagyon sokat számít a C-vitamin, és a céklalé. 

 

Daganatok kapcsán betekintés nyertünk a kemoterápia kialakulásának történetébe.

A kemoterápia a világháborúban bevetett mustárgáz hatásának köszönhette kialakulását. Egy bevetés során ugyanis mustárgázt használtak állóháborúban egy frontvonal mentén. Egy kiskatona túlélte ezt a támadást és javult a leukémiája. Ezt követően kezdték el a molekulaláncait úgy változtatni, hogy az egészségügyben is használható legyen. Ami mellette szól, vannak már annyira korszerű szerek – mint pl. interferon kezelés esetében gyógyulás áll be.

A doktor úr a kemoterápiával kapcsolatban azt javasolta, hogy alkalmazása esetén mindenképp beszéljük át a kemoterápia lehetőségét az onkológussal. Kérjünk tőle időt, beszéljük végig az eshetőségeket. Tegyük fel a kérdéseket: mi lenne, ha kapnánk a terápiát, mi van, ha nem kapjuk meg? Mennyire mérgező? Mennyire viseli meg a szervezetet? Különböző stádiumban, különböző betegségek más és más kezelést igényelnek. Ne feledjük, a kemoterápia sejtpusztítással gyógyít, és nem válogatja meg (nem tudja megválogatni), hogy egészséges, vagy beteg, rosszindulatú sejtet pusztít el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Nemrég Koppenhágában több száz orvost, közöttük elég sok rákspecialistát kérdeztek meg a kemoterápiáról. Az orvosok nagy része úgy nyilatkozott, hogy ők maguk nem folyamodnának ehhez a gyógymódhoz, bár betegeiknek továbbra is ezt javasolják.” (Reisinger János A lelkiismeret – 120. oldal)

(folytatás következik)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr934459325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása