Roppant egyszerű, roppant gyors, mutatós és persze finom desszert-recept következik.
Van otthon gesztenyemasszád, és már unod a gesztenyepürét? Egy picit több időráfordítással készíts belőle gesztenyetekercset!
A recept:
Hozzávalók:
- 2 csomag mélyhűtött gesztenyemassza (édes, nem natúr)
- porcukor vagy szőlőcukor (étkezési)
- 10 dkg margarin
- 8 dkg porcukor vagy szőlőcukor
- 1 tasak vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
- 1-2 db mandarin
Elkészítés:
A fagyasztott állapotból kiengedett gesztenyemasszákat összegyúrjuk és egy nagyobb gombócot formálunk belőle.
Egy nagyobb tálcát, vagy vágódeszkát meghintünk porcukorral vagy szőlőcukorral (ez is ugyanolyan por, mint a porcukor - ha valaki nem ismerné - én ezt jobb szeretem használni, nem annyira édes, mint a sima cukor).
A kezünkben a gesztenyegombócot kicsit szétnyomkodjuk, ebben a formában tesszük a meghintett munkalapunkra a masszát. Nagyobb darab fóliával befedjük, és a fólia tetején sodrófával kb. fél cm vastagra nyújtjuk a masszát.
Közben a margarin puha állagúra olvadt a szobahőmérsékleten. Hozzákeverünk 8 dkg szőlőcukrot (vagy porcukrot), és a vaníliát. Krémesre kikeverjük.
Mandarint pucolunk, az apró fehér szálakat is, ahogy csak tudjuk lehúzzuk a gyümölcsről.
Apró darabokra vágjuk a gerezdeket.
Egy ügyes mozdulattal a kinyújtott masszát megfordítjuk úgy, hogy a fólia a massza alatt legyen. Az így kiterített masszát megkenjük a krémmel, és rátesszük a mandarindarabkákat.
Ahogy a keksztekercset, piskótát, úgy ezt is a fólia segítségével feltekerjük. A hűtő alsó polcán néhány órát, vagy egy éjszakát pihentetjük.
Én egy éjszakát pihentettem. Mandarin helyett magozott meggyet, vagy barackot, esetleg epret is tehetünk bele. Ki melyik gyümölccsel tudja elképzelni ezt a receptet.
Vigyázat! Egy szelet ebből sem elég :)