Mandarinos gesztenyetekercs
2012. február 06. írta: VegaLife

Mandarinos gesztenyetekercs

Roppant egyszerű, roppant gyors, mutatós és persze finom desszert-recept következik.

Van otthon gesztenyemasszád, és már unod a gesztenyepürét? Egy picit több időráfordítással készíts belőle gesztenyetekercset!

 

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 csomag mélyhűtött gesztenyemassza (édes, nem natúr)
  • porcukor vagy szőlőcukor (étkezési)
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor vagy szőlőcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
  • 1-2 db mandarin

 

Elkészítés:

A fagyasztott állapotból kiengedett gesztenyemasszákat összegyúrjuk és egy nagyobb gombócot formálunk belőle.

Egy nagyobb tálcát, vagy vágódeszkát meghintünk porcukorral vagy szőlőcukorral (ez is ugyanolyan por, mint a porcukor - ha valaki nem ismerné - én ezt jobb szeretem használni, nem annyira édes, mint a sima cukor).

A kezünkben a gesztenyegombócot kicsit szétnyomkodjuk, ebben a formában tesszük a meghintett munkalapunkra a masszát. Nagyobb darab fóliával befedjük, és a fólia tetején sodrófával kb. fél cm vastagra nyújtjuk a masszát.

Közben a margarin puha állagúra olvadt a szobahőmérsékleten. Hozzákeverünk 8 dkg szőlőcukrot (vagy porcukrot), és a vaníliát. Krémesre kikeverjük.

Mandarint pucolunk, az apró fehér szálakat is, ahogy csak tudjuk lehúzzuk a gyümölcsről.

Apró darabokra vágjuk a gerezdeket.

Egy ügyes mozdulattal a kinyújtott masszát megfordítjuk úgy, hogy a fólia a massza alatt legyen. Az így kiterített masszát megkenjük a krémmel, és rátesszük a mandarindarabkákat.

Ahogy a keksztekercset, piskótát, úgy ezt is a fólia segítségével feltekerjük. A hűtő alsó polcán néhány órát, vagy egy éjszakát pihentetjük.

Én egy éjszakát pihentettem. Mandarin helyett magozott meggyet, vagy barackot, esetleg epret is tehetünk bele. Ki melyik gyümölccsel tudja elképzelni ezt a receptet.

Vigyázat! Egy szelet ebből sem elég :)

  
  
  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr444071927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása