Tofus tepsiskrumpli
2012. január 23. írta: VegaLife

Tofus tepsiskrumpli

Egyszerű és gyors asztalra-való pár száz forintból. Ha a krumplit korábban meg tudjuk főzni, akkor tényleg gyorsan összerakható étel lesz belőle.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 zacskó olivás tofu
  • kókuszzsír
  • ételízesítő

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Amikor megpuhult, hideg vízzel lehűtjük (Így a héja is könnyebben leválik róla.), meghámozzuk, karikákra vágjuk és a kókuszzsírral kikent tepsibe fektetjük.

1 sor krumplit megszórunk ételízesítővel és aprított olivás tofut szórunk rá. (Intenzív íze van, nem kell rá sok.) Következő sor krumpli, ételízesítő, majd tofu, egészen, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy kevés kis kókuszzsír darabot szórunk.

Sütőben kb. 30-40 perc alatt átsütjük, és melegen fogyasztható is. Köretnek, de főételnek is megfelelő. (Ízlések és pofonok...)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr243549411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása