Szilveszter estére készült vacsora receptjét teszem közzé. Gyors, egyszerű, finom, és ráadásul télen-nyáron jó vendégváráshoz, gyors vacsorához, kerti partikra, baráti összejövetelekre, hiszen ez is 30 perc alatt elkészül. Most a vegetáriánus változatot mutatom be. Tejföllel, nem vegán módra.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 kg Mexikói zöldségkeverék
- 2 db 200gr-os tejföl
- 2-3 evőkanál majonéz
- 1 lapos evőkanál dijoni mustár
- Szójavirsli
Elkészítés:
A mexikói zöldségeket kevés vízben fedő alatt megpároljuk. Addig a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük egy tálban. Az arányok ízlés szerint változtathatók.
A megpárolt, leszűrt, kicsit kihűlt zöldséget összekeverjük a kész szósszal. El is készült a saláta. Érdemes hideg helyre tenni és megvárni míg lehűl.
Mi szójavirslit ettünk hozzá (mikróban melegítettem át), fincsi volt, hogy nem szimplán mustárral ettük a virslit szilveszter estéjén.
Nem csak szilveszterre ajánlom. Nem csak virslivel.