Majonézes saláta szójavirslivel
2012. január 05. írta: VegaLife

Majonézes saláta szójavirslivel

Szilveszter estére készült vacsora receptjét teszem közzé. Gyors, egyszerű, finom, és ráadásul télen-nyáron jó vendégváráshoz, gyors vacsorához, kerti partikra, baráti összejövetelekre, hiszen ez is 30 perc alatt elkészül. Most a vegetáriánus változatot mutatom be. Tejföllel, nem vegán módra.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg Mexikói zöldségkeverék
  • 2 db 200gr-os tejföl
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 lapos evőkanál dijoni mustár
  • Szójavirsli

 

Elkészítés:

A mexikói zöldségeket kevés  vízben fedő alatt megpároljuk. Addig a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük egy tálban. Az arányok ízlés szerint változtathatók.

A megpárolt, leszűrt, kicsit kihűlt zöldséget összekeverjük a kész szósszal. El is készült a saláta. Érdemes hideg helyre tenni és megvárni míg lehűl.

Mi szójavirslit ettünk hozzá (mikróban melegítettem át), fincsi volt, hogy nem szimplán mustárral ettük a virslit szilveszter estéjén.

Nem csak szilveszterre ajánlom. Nem csak virslivel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr273522604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása