Gyömbéres limonádé
2011. november 27. írta: VegaLife

Gyömbéres limonádé

Téli hétvégenként gyakran készítek ehhez hasonló limonádét. Az összetevőit változtatom attól függően milyen citrusfélék vannak itthon.

A recept:

Hozzávalók:

  • gyömbér
  • 1 piros grapefruit
  • 1 narancs
  • víz
  • méz

 

Elkészítés:

A gyömbérből levágunk egy kisebb darabot. (Kb. 3-5 cm hosszút), a héját lehámozzuk, a megmaradt részt kisebb kockákra vágjuk. Teavíz forraló edénybe rakjuk, majd vízzel felengedjük. Amikor felforrt, teszünk hozzá némi hideg vizet, vagy hideg helyen lehűtjük.

A citrusféléket kicsavarjuk, egy kis mézzel elkeverjük. (Ki milyen édesen szereti, olyan mennyiségben rak hozzá mézet.) A kicsit lehűlt, de még meleg "gyömbérteát" hozzáöntjük.

Ezzel kész is a finom, meleg gyömbéres limonádé.

Ugyanez az ital elkészíthető gyömbér helyett zöld teával, de arra kell figyelni, hogy a zöld tea ne forrjon fel. Az igazi zöld teát ugyanis nem forralással készítik.

Tovább variálható más citrusféle hozzáadásával. Pl. mandarin, lime, citrom, pomelo.

Akik szeretik a vanília ízét, egy kis vanília hozzáadásával is megbolondíthatják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr563416132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jánosné Miskolczi 2016.09.24. 21:24:21

Nagyon finomnak tűnik, elkészítem! Köszönöm. :-)
süti beállítások módosítása