Ezúton is köszönöm Anettnek a legjobb és legkényelmesebb nokedli szaggatót, amit valaha használtam, amivel hozzájárult, hogy néhány nap alatt 1-2 kilóval nehezebbek legyünk :D Oké, már le is ment az a felszaladt súly, viszont hosszú évek után (6 vagy talán 7 is) most először főztem és szaggattam nokedlit, mivel Angliába költözéskor nokedli szaggatót nem hoztunk magunkkal. Ez a nokedli szaggató nagyon könnyen vitte a nokedlit, pár perc alatt át tudtam szaggatni egy nagyobb mennyiséget. A receptet improvizáltam tehát, régi élményből és emlékezetből hoztam össze. Tettem hozzá egy kis hajdina lisztet is, annyira finom lett, hogy csak úgy magában is képesek voltunk enni. Nem kell pánikba esni, ha nokedlit készítenél, de épp nincs otthon tojás, anélkül is elkészül, mint a karikacsapás! :)
A recept
Hozzávalók:
- 1 pohár fehér liszt
- 1/2 pohár teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 pohár hajdina liszt (opcionális)
- 1/2 pohár kukoricaliszt (opcionális)
- csipetnyi kurkuma (opcionális)
- víz amennyit felvesz
Elkészítés:
A liszteket egy tálban összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Vizet forralunk és amikor a víz forrásponthoz közel van, hozzáadunk némi sót. A felforrt vízzel közel teli edénybe szaggatjuk a nokedlit. közben gyakran meg-megkeverjük a főzésben lévő nokedliket. Amikor a kiszaggatott nokedli vize már forr, a nokedlik feljöttek a viz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és már tálalhatjuk is. UI: Sót csak a főző vízbe raktam szándékosan.