Vegán brownie banánnal
2021. október 23. írta: VegaLife

Vegán brownie banánnal

brownie_vegan.jpgKét hónap múlva karácsony. Háziasszonyok egy része talán már ilyenkor gondolkodik mit kellene főzni, sütni. Nos, ha valami gyorsat szeretnél, ami csupa csoki, akkor ajánlom ezt. Reformkonyhások karobbal is készíthetik, nekik ajánlom a fahéj és/vagy szezámpasta és/vagy narancs és/vagy mogyoró hozzáadását, hogy kellemesebb íze legyen. Akárhogy is készíted el, karobbal vagy kakaóporral, az aszalt bogyós gyümölcsök szuper kiegészítői a brownie tetejére szórva. Ha kakaóval készíted, szórhatsz rá csokicsipszet (1-2 helyen már vegán csokicsipszet is árulnak). Ha rokonok vagy barátok jönnek vendégségbe, akkor is közel 30 perc alatt összehozhatod az egészet. Azok akik kevésbé szeretik a banános ízvilágot, nem titkolom, enyhén banános íze van, de nem erősen jellegzetes. Ha a kakaós változathoz keversz némi fahéjat, azzal még inkább elnyomod a banán ízét.

brownie_vegan_gyors.jpg

A recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor (ha self-raising/önmagától megkelő sütőporral kevert liszt lisztet használunk, ez nem szükséges)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3-4 ek kakaópor vagy karobpor
  • 3 érett közepes méretű banán
  • 2,5 dkg kókuszzsír
  • 2,5 dl növényi tej (zabtej és szójatej maradékokat használtam fel)
  • 10 dkg erithritol
  • 1 tk vanília aroma vagy esszencia
  • maréknyi csokicsipsz vagy aprított étcsokoládé vagy aszalt gyümölcs (a bogyós gyümölcsöket ajánlom elsősorban

 

Elkészítés: 

A száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport és az eritritolt - egy tálban elkeverjük. A banánokat egy másik tálban villával szétnyomkodjuk majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a tejet és a vaníliát, és simára keverjük. Használhatunk botmixert, vagy turmixgépet, de ha van egy jó habverő, kicsit tovább tart ugyan, de azzal is elvégezhető. Én egyszerűen csak a turmixgépbe öntöttem bele.

A két keveréket összeöntjük, és simára kikeverjük. Én a turmixgépben végeztem el a két keverék simára keverését. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, elsimítjuk, megszórjuk csokicsipszekkel és 175-180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, szeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr3016727368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása