Gombás tofurántotta
2021. március 30. írta: VegaLife

Gombás tofurántotta

gombas_tofurantotta_vegan.jpgSouthamptonban erdélyi származású barátaink szoktak kapni otthonról, szüleiktől, erdőben szedett gombát. Ilyenkor egy részét közösen készítjük és fogyasztjuk el. Nagyon szeretjük ezt a gombát, férjemmel együtt örülünk, ha erdei gombát ehetünk és nem boltit. Bevallom, a bolti gombákat nem is nagyon kedvelem. Ha veszek és főzök is belőle valamit, legtöbbször nem kívánom megenni. De ez a gomba, ez egészen más! Sült paprikát is küldenek nekik, azt is eszünk hozzá. Legutóbb elhozták hozzánk és itt készítettük el közösen, megmutatva, hogy lehet tofuból is finom rántottát készíteni. 

 

A recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag tofu (30-40 dkg)
  • gomba
  • kurkuma
  • fekete só (kénes, tojás jellegű illata és íze van)
  • 2-3 ek sörélesztő pehely
  • 2 dl szójatej (vagy más növényi tej)
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
  • víz

 

Elkészítés:

A gombát megmossuk, felaprítjuk és kevés vizen megpároljuk. Míg párolódik, apróra vágjuk a tofut, villával kicsit összetörjük, majd kurkumával és egy kevés fekete sóval megszórjuk. Turmixgép poharába beletesszük a fokhagymát, sörélesztő pelyhet, kukorica keményítőt, kurkumát és egy csipetnyi sót. Csomómentesre összeturmixoljuk.

A megpárolt gombával összekeverjük a tofut, felöntjük az elkészült lével és kevergetés mellett tovább sütjük, míg kinézetre rántotta lesz. Ezzel tulajdonképpen el is készül a "tofurántotta" . Persze variálhatjuk kedvünk szerint, paprikát, paradicsomot is süthetünk hozzá. Megszórhatjuk a tetejét őrölt piros paprikával, vagy kevés füst aromával még pikánsabb ízt kölcsönözhetünk neki. 

Magában, zöldségekkel fogyasztva is finom, vagy tehetjük kenyér szeletekre, kovásztalan kenyérre is.

 

gombas_tofurantotta_sult_paprikava.jpg

gombas_tofurantotta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr2016484128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása