Rakott cékla répával
2018. október 01. írta: VegaLife

Rakott cékla répával

rakott_cekla_repaval.jpgDiétás, gluténmentes, vegán étel, mivel csak gyökérzöldségekből, joghurtból és fűszerekből áll. A répa és a cékla pedig segítségünkre lehetnek fogyásban és egészségmegőrzésben egyaránt. A cékla magas káliumtartalmú, kiváló vérképző növény, amely állítólag Nagy Károly  kedvence volt olyannyira, hogy rendeletben tette kötelezővé a termesztését. Valamit biztos tudhatott a frank császár, ha mást nem, azt, hogy méregtelenítő és tisztító hatása van, ezért megfázás esetén különösen ajánlott fogyasztani. Kálciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben való gazdagsága által, fogyasztása esetén a vérképzésben tölti be többek közt szerepét. Itt a céklaszezon, kedvezzünk testünknek egy finom rakott céklával az alábbi recept alapján.   

 A recept

Hozzávalók:

  • 8 közepes cékla
  • 8-10 szál répa
  • szójajoghurt
  • provanszi fűszerkeverék
  • kókuszzsír
  • víz

     

Elkészítés:

A megmosott céklákat héjastól vízben  félpuhára megfőzzük. Közben felszeleteljük a megmosott, szükség esetén megpucolt répát. Rajtunk áll, hogy hosszában kettévágjuk, vagy inkább felkarikázzuk őket. Akár mindkettő módszerrel is próbálkozhatunk. Kevés vízen keményre pároljuk. Kókuszzsírral kikenünk egy tűzálló tálat. Egy doboz joghurtba belekeverünk provance fűszerkeveréket, vagy csak egy kis ételízesítőt. A megfőtt céklákat hideg vizzel átzuhanyoztatjuk, majd ha picit lehűltek, megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A  kevés kókuszzsírral kikent tűzálló tálba először egy sor felkarikázott céklát teszünk, megsózzuk, majd megkenjük joghurttal és beterítjük répával, amit szintén megsózunk és megkenünk a fűszeres joghurttal. Mindezt addig ismételjük, míg minden el nem fogy. A legjobb, ha répa kerül a tetejére. Legvégül szintén megkenjük joghurttal. Ezután mehet a sütőbe, ahol pirulásig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr5814218241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása