Házi kubu ital
2018. július 29. írta: VegaLife

Házi kubu ital

kubuital.jpgNyilván ez a házi kubuital sokkal egészségesebb, mint a boltban vásárolható. Tényleg csak természetes hozzávalókat tartalmaz és hőhatásnak sem tesszük ki a gyümölcsöket, hogy a vitaminok elpusztuljanak benne. A répa enyhén megpárolható hozzá, mert tudtommal a béta karotin jobban beépül a szervezetbe, ha párolt répát fogyasztunk a nyers helyett. Persze ez az ital tartósítva sincs, ezért aztán érdemes frissen elkészíteni és elfogyasztani. Azoknak különösen ajánlom, akik nem tudják, hogyan érjék el, hogy a gyermek fogyasszon friss gyümölcsöt. Ital formájában talán könnyebben hozzá tudjuk segíteni őket a friss gyümölcsökhöz.

A recept

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 banán
  • 2 répa (enyhén megpárolva jobb, mint nyersen)
  • 2 dl víz
  • citromcseppek (elhagyható)

 

Elkészítés:

A répát meghámozzuk, felkarikázzuk és enyhén megpároljuk. Amíg kevés víz felett párolódik, elővesszük a turmixgépet, felszeleteljük és beletesszük a megmosott almát. A magházát és héját is érdemes beletenni, hiszen pl. az alma magja B17 vitamint is tartalmaz. (Akik a magok esetleges mérgező hatásától félnek, azoknak sem kell aggódni, hiszen ez esetben a hangsúly a mennyiségen van. Nem fogyasztunk minden nap kanál és bögreszámra almamagot.) Az almához hozzátesszük a héjától megfosztott, felkarikázott banánokat, majd a tetejére a ropogósra párolt répát. Néhány citromcseppet tehetünk hozzá, de ez el is hagyható. Kb. 2 dl vízzel felöntjük (többel is lehet, akkor nem lesz olyan sűrű.) Addig turmixoljuk, míg ital nem lesz belőle. Turmixolás után frissen fogyasztjuk. Persze át is szűrhetjük, a maradék rostot pedig felhasználhatjuk pl. répatorta készítéshez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr213868950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása