Brokkoligolyók kókuszbundában
2018. február 04. írta: VegaLife

Brokkoligolyók kókuszbundában

brokkolifasirt.jpgLeggyakrabban édességekhez használjuk a kókuszreszeléket. Ez általános. Nagy ritkán mégis megszáll valami, ami által kísérleteket viszek véghez. Így jött létre ez a kókuszreszelékbe forgatott brokkoli golyó. Ha van maradék párolt brokkolid, vagy nem tudod, mit kezdj a hűtőben pihenő brokkoliddal, íme egy jó kis recept. Mi zöldséges rizzsel és vegán majonézzel fogyasztottuk. Kellemes ízélmény ezek együttese.

 

A recept

Hozzávalók:

  • 400 g brokkoli
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  zabpehely
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • kókuszreszelék

  

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, és a rózsáira szedjük. Kevés sós vízben feltesszük párolni kb. 10-15 percig. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk. Amikor félig megpuhult a brokkoli, hozzáadjuk  a felaprított hagymát és a fokhagymát. Botmixerrel vagy gyorsaprítóval összeturmixuljuk úgy, hogy maradjanak benne darabok. Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjunk. Adunk hozzá sót és sörélesztő pelyhet, majd gombócokat formálunk belőle. A gombócokat pedig meghempergetjük kókuszreszelékben. Sütőpapíros tepsire helyezzük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rizibizivel és vegán majonézzel fogyasztottuk.

 

brokkolifasirt.jpg

brokkolifasirt_kokuszbundaban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr5713278297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.02.25. 17:58:31

Finom lett, megcsináltam. Lehet érdekes mix, de raktam rá Sriracha chili szószt, mindenre teszek. Eléggé feldobta így, de kb 30 perc alatt készen voltam vele. www.ujsagomat.hu/penny-market/
süti beállítások módosítása