Egyszerű édesburgonya
2016. szeptember 20. írta: VegaLife

Egyszerű édesburgonya

sult_batata_fimom.jpgHihetetlen egyszerű étel, ami túl sok erőfeszítést nem igényel. Joker-ételem, mert szinte csak batáta és sütő kell hozzá. Ha van itthon édesburgonya, gyakran készítek belőle hasonló eljárással finom vacsorát, főleg, ha nincs kedvem/erőm a tűzhely mellett tenni-venni. Szóval ajánlom ezt az ételt nem csak fáradt, munkából hazaérkezők számára, de azoknak is, akik kifogynak az ötletekből. Ha kisebb szemű édeskrumplival készíted, gyorsabban kész, kb. 30 perc alatt. Nagyobbak esetében akár 40-45 perc sütés is szükséges. A benne lévő természetes ízanyagnak köszönhetően már nincs szükség vaj vagy só hozzáadásához, magában is szuper étel, ráadásul 1,5-2 g/100 g fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Egy perui kutatóközpont, a Limában működő Nemzetközi Burgonyaközpont (CIP) szerint a batátának gazdag ásványi anyagtartalma miatt daganatmegelőző hatása is van, csökkenti a gyomorrák és a májbetegségek kockázatát és antioxidánsai, vitaminjai és proteinjei segítenek megőrizni a fiatalságot.

A recept

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű batáta (vagy akár több)
  • provanszi fűszerkeverék vagy rozmaring (opcionális)
  • sütő

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbe vágjuk őket és papírral bélelt sütőlapra helyezzük őket. Méretüktől függően 20-30-40 percig sütjük őket. Akkor készülnek el igazán finomra, amikor a batáta húsa elválig a héjától. Sütés után fűszerezhetjük egy kevés rozmaringgal vagy provanszi fűszerkeverékkel meghintve, de anélkül is nagyon finom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr811717485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása