Kókuszkeksz
2016. június 19. írta: VegaLife

Kókuszkeksz

kokuszkeksz_banannal.jpgMár nem találom azt az angol oldalt, ahol véletlen rátaláltam erre a keksz receptre. Mindössze két hozzávalóval elkészíthető, a harmadik csak általam kiötlött plusz. Puha keksz lesz belőle, nem ropogós, viszont tömény kókuszos-banános finomság. Gluténmentes, vegán nasi. 

A recept:

Hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 nagyobb, érettebb banán (képen látni, mennyire barnás már a héja, ennyire érett banán a jó!)
  • 12 áfonyaszem (opcionális)

 

Elkészítés:

A kókuszreszeléket kimérjük egy keverőtálba, a banánokat villával összenyomkodjuk, majd a kókuszreszelékhez kavarjuk. Jól átdolgozzuk, ezután golyókat formálunk a kezeinkkel. Aprónyi kókuszzsírral kikenjük a formákat, vagy egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A golyókat a formákban vagy a tepsiben villával laposra nyomjuk. Kedvünk szerint a tetejére tehetünk egy-egy áfonyaszemet. Kb. 10-15 perc alatt megsül (180 fokon). 10 perc után érdemes ellenőrizni. Majd ha látjuk, kicsit aranybarnás a széle, elkészült. Az egész elkészítése így nem tart tovább, mint 20 perc.

Ha vendégek jelentkeznek be és kevés időt akarunk tölteni a süteménykészítéssel és otthon sincs sokminden a hűtőnkben/éléskamránkban, amit fel tudnánk használni, frappáns recept és megoldás ez a keksz! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr688801056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2016.06.19. 21:01:35

Melyik képen látni a banán barnás héját? ... Mire ez a szöveg következett, talán már elfelejtődött, hogy az angol oldal már elment, mert az itteni képek egyikén sem látszik még csak banán sem, nemhogy banánhéj. Ettől még biztosan kellemes csemege áfonyával, és akár nélküle is! :)

VegaLife 2016.06.19. 21:03:46

@Krutzifix: Ha az alsó képre kattintasz, egy galéria jön fel, ami 6 különböző képet tartalmaz. 3/6 és 5/6 képeken látható a jó érett banán, barnuló banánhéjjal. :)
süti beállítások módosítása