Eperjégkrém
2015. június 14. írta: VegaLife

Eperjégkrém

icecream.jpg

Ez eperjégkrém, nem csak epres, se nem csak eperízű, hanem egy az egyben eperjégkrém. Ha van otthon turmixgéped vagy botturmixod, szereted a jégkrémet, szeretnéd, ha mesterséges anyag nem kerülne bele, akkor érdemes beszerezned jégkrém készítéshez "jégkrémtartó"-t. Tavaly nyár végén vettem, s nem múlhatott el úgy az eperszezon, hogy ne készítsek eperjégrémet. Mennyire gyors, zseniálisan egyszerű! Csak a fagyasztás tart el egy ideig. Ma reggel beletettem a jégkrém tartóba, beraktuk a fagyasztóládába, elmentünk edzeni, s mire hazajöttünk, már meg is fagyott. Igazi frissítő élvezet. Ráadásul vegán, gluténmentes, paleo, nyers, szóval a jégkrémek csúcsa!

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1 nagy marék eper
  • édes íz kedvelőinek valamilyen szirup, pl. datolyaszirup, vagy méz (ha fogyasztanak mézet)
  • jégkrémtartó tubusok

 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk. A turmixgép poharába a megmosott, levelétől megfosztott eperszemeket  beletesszük és a turmixgéppel alaposan összeturmixoljuk. Ha édesíteni kívánjuk, datolyasziruppal, vagy esetleg mézzel édesítjük. Áztatott datolyával is lehet, de azt a turmix aljába érdemes tenni.

Turmixolás után kiöntjük a formákba, be a fagyasztóba és kb. 2 óra múlva fogyaszthatjuk is. Ha nem tudjuk a pálcikán elhelyezkedő jégkrémet azonnal a tubusából kivenni, két ujjunkat a tubus végéhez (ahol a pálcika közelebb van) odatesszük, kicsit úgymond "felmelegítjük", majd könnyedén kihúzzuk a kész jégkrémet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr167542688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása