Medvehagymás krumplifőzelék (vegán)
2015. március 29. írta: VegaLife

Medvehagymás krumplifőzelék (vegán)

medvehagymas_burgonyafozelek.jpgMedvehagyma szezon idején tegyünk a legtöbb ételünkbe medvehagymát! Például a krumplifőzelék ízét is remekül fel lehet dobni vele. Egészséges alkalmazni. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása is ismert és bevizsgált, emellett felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére is alkalmazhatjuk. (Főként, hogy napjainkban sokan szenvednek felső légúti betegségekben, külön szerencsés, hogy tél végén, tavasz elején lehet szedni, piacokon hozzájutni.)

Miért medvehagyma a neve? A hiedelem szerint téli álmuk után a medvék is ezt keresik, ezt fogyasztják, hogy vérüket és emésztőszerveiket általa „megtisztítsák”.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 bögre (2 dl) növényi tej
  • rizsliszt
  • víz
  • ételízesítő
  • 6 - 8 szál medvehagyma

 

Elkészítés:

A meghámozott, majd alaposan megmosott krumplit sóval megszórjuk és vízben roppanósan puhára főzzük. Közben a növényi tejet kb. 3-4 evőkanálnyi rizsliszttel kikeverjük. (Rizsliszt hiánya esetén kukoricakeményítőt is használhatunk.) A megfőtt krumplit ezzel a sűrűbb szósszal felöntjük, hozzáadjuk a felszeletelt medvehagymát, egy kevés ételízesítőt, egyet forr, lezárjuk és tálalhatjuk is. Magában most is finom étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr577311744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása