Energia bonbon (nyers, vegán)
2014. december 16. írta: VegaLife

Energia bonbon (nyers, vegán)

nyers_bonbon.jpg

Akár ezt is elkészítheted karácsonyra vagy karácsonyi ajándéknak. Nem is olyan régen készítettem már kókuszgolyót. Nos, sok összetevője hasonló, de a mostanit az alma fogja össze, ad neki nedvességet, és eleve a kókuszreszeléket is aprítógépbe tesszük, így aztán világos, szinte fehér bonbonok készülnek. Még kókuszzsírt sem kell hozzáadni, anélkül is gyúrható állagot kapunk. Ha az almától mégsem lesz elég nedves, csak néhány kanál vizet kell hozzáadni. Némi türelemjáték és sok-sok apró gömböcske kerül ki a kezünk alól. Bonbonpapírra téve klassz kis energia-dús gasztroajándék az ünnepekre. 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi vegyes aszalt gyümölcs (alma, körte, barack, áfolya stb.)
  • 2-3 alma
  • 1/3 bögrényi őrölt lenmag
  • 1/2 bögrényi kókuszreszelék
  • 1/2 bögrényi darált dió
  • reszelt (megmosott, ha lehet bio) narancshéj (elhagyható)
  • víz

 

Elkészítés:

Gyorsaprító gépben az aszalt gyümölcsöket összeaprítjuk jó alaposan. Hozzáadjuk az almadarabokat és némi vizet, tovább aprítjuk az aprítógéppel. Ehhez a masszához keverjük az őrölt lenmagot, a kókuszreszeléket, az aprított vagy darált diót és a reszelt narancshéjat. Ha szükséges, vizet adunk hozzá, ha túl ragadós a tészta, akkor őrölt lenmagot/darált diót/kókuszreszeléket szórunk hozzá. Ha egy nagy gombócot tudunk formálni belőle, akkor elég tömör az anyag. Hempergethetjük kakaó/karobporba, kókuszreszelékbe, tortadarába vagy mártogathatjuk olvasztott csokiba, csokimázba. Mindezek nélkül is nagyon jó, hiszen az aszalt gyümölcsöktől eleve édes íze lesz. Közepébe tehetünk akár magozott meggyet vagy mandulát. Természetesen a darált dió és a kókuszreszelék arányát úgy ellensúlyozhatjuk, amilyen ízt jobban kedvelünk, szeretnénk. 

bonbon_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr726988467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása